Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Salut amplia a 10 persones el límit a les taules dels bars

A partir del 21 de juny les discoteques podran obrir i es permetran els balls i envelats a les festes majors

Andreu Merino 16 de juny de 2021 a les 13:29
Terrasses de bars al centre de Barcelona | Yvelisse Teixeira
El Procicat ha anunciat que a partir de dilluns s'ampliarà a 10 persones el màxim de clients que podran seure a les terrasses de bars i restaurants. També s'autoritzen els envelats i els balls a les festes majors. Totes les mesures formen part de les noves restriccions que estaran en vigor des del 21 de juny al 5 de juliol.

El Govern també aixeca la prohibició de mantenir reunions amb més de 10 persones. La directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat, però, recomana evitar aquestes trobades. "En tot cas, cal utilitzar el sentit comú evitant les aglomeracions", ha dit.

També hi ha novetats en l'àmbit de l'oci nocturn. Les discoteques podran obrir després de 15 mesos tancades. Els establiments hauran de vendre entrades anticipadament i guardaran les dades dels clients durant un mes per poder fer traçabilitat de contactes en cas de brot.

Els locals podran obrir fins a dos quarts de quatre de la matinada, amb un aforament del 50% a l'interior i amb l'obligació de mantenir una distància d'un metre i mig a la barra entre clients. La mascareta s'haurà de dur tota l'estona excepte quan s'estigui consumint, els locals hauran de facilitar gel hidroalcohòlic i garantir que els establiments estiguin ventilats.

El subdirector general de Drogodependències de Salut, Joan Colom, ha estat l'encarregat de negociar la reobertura amb el sector i ha defensat que l'oci nocturn reprengui la seva activitat el 21 de juny. Colom ha assegurat que l'obertura regulada és més "segura" que l'oci nocturn "alternatiu", en referència als botellots.

Pel que fa a la retirada de l'ús de les mascaretes a l'exterior, la secretària general de Salut, Meritxell Masó, assegura que "tot fa pensar que serà properament", després que la Generalitat hagi demanat que la qüestió es debati al Consell Interterritorial de salut.

Masó ha assenyalat la "tendència descendent" dels indicadors epidemiològics. "Això ens fa portar una desescalada cap a la normalitat", ha defensat la secretària general de Salut, que ha assegurat que el Govern busca "l'equilibri entre l'estat de la pandèmia i la vida quotidiana".

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació