Dissabte, 20 d'abril de 2024
visita institucional

Pere Aragonès efectua a Tremp la seva primera visita institucional al Pirineu com a president

L’alcaldessa trempolina, Maria Pilar Cases, ha exposat al president algunes de les inquietuds del territori

Jordi Ubach Llorens 11 de juny de 2021 a les 11:25
Aragonès saludant l’alcaldessa, Maria Pilar Cases, en la seva arribada a l’ajuntament | Govrn
Aprofitant la seva estada a la ciutat per presenciar l’acte d’entrega del 53è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Maria Barbal, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha visitat aquest divendres al matí l’Ajuntament de Tremp, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Maria Pilar Cases, i la resta de regidors del consistori. Acompanyat de la delegada del Govern al Pirineu, Rosa Amorós, Aragonès ha signat el Llibre d’Honor i s’ha fotografiat amb els treballadors de l'ajuntament. La de Tremp és la primera visita institucional de Pere Aragonès a l’Alt Pirineu i Aran com a president de la Generalitat des que va assumir el càrrec a finals del mes de maig.
 
L’alcaldessa ha exposat a Aragonès algunes de les inquietuds del territori, com són la necessitat d’impulsar el reg de la Conca de Tremp, un obra que es troba en primera fase i que la seva millora suposaria un gran desenvolupant econòmic per la zona. En l'àmbit social ha remarcat la necessitat d’augmentar la capacitat d’usuaris del Centre de Dia, la qual amb la crisi sanitària ha sofert una gran reducció de l’oferta de places.

Cases també ha posat en valor el territori Geoparc Orígens, un projecte pel qual es necessita l’ajuda de l’administració per poder conservar i continuar impulsant els valors i la conservació del patrimoni geològic i cultural. Cases també ha demanat a Aragonès apostar per les energies renovables com són les plaques solars, però buscant l’opció que eviti que tingui un impacte greu sobre el territori.

Finalment, l’alcaldessa també ha posat sobre la taula la urgència del desplegament del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, una actuació bàsica per la millora dels serveis públics de la nostra zona i aconseguir les mateixes oportunitats que la resta de demarcacions veguerials. La implantació de delegacions territorials portarà a assolir una administració més propera a la ciutadania i més eficient.

Laura Borràs també visita l’ajuntament


Qui també ha visitat l’Ajuntament de Tremp, en aquest cas ahir dijous, ha estat la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, en una trobada prèvia a l’acte que va organitzar Òmnium Cultural a La Lira. Borràs va signar el Llibre d'Honor del consistori i va fer entrega a l’alcaldessa d'una rèplica feta a mà de la senyera de l'hemicicle del Parlament. A banda de la casa de la vila, Borràs va visitar també la seu d’Alba Jussà a Tremp, on va poder conèixer el seu projecte social.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació