Dissabte, 20 d'abril de 2024
violència

Sort crida a la «responsabilitat» i anima a participar a la concentració d’aquest divendres

L’ajuntament ha manifestat la seva “repulsa" per “tots aquells delictes d’agressió i violència que puguin posar en risc la convivència com a poble”

Jordi Ubach Llorens 11 de juny de 2021 a les 08:26
Imatge d’arxiu de la façana de l’Ajuntament de Sort | ACN
L’Ajuntament de Sort ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania “per deixar en mans de la justícia i vetllar per protegir als més febles” en casos com el que es va produir al poble el passat divendres, quan un veí de Sort de 55 anys va agredir dos persones, una de les quals menor d'edat, després de masturbar-se en públic davant d’un grup de menors prop del parc del Riuet. 


En una declaració institucional, el consistori ha manifestat la seva “repulsa” per “tots aquells delictes d’agressió i violència que puguin posar en risc la nostra convivència com a poble”, especialment “pels que darrerament han afectat infants i joves”, un col·lectiu “molt sensible” que mereix “una protecció especial”. L’ajuntament manifesta així el seu posicionament “en contra d’aquelles actuacions incíviques i violentes que perjudiquen la normal convivència ciutadana”.

Per aquest motiu, el consistori s’ha compromès a treballar conjuntament amb les autoritats que pertoquin per evitar que es repeteixin incidents com els viscuts. En aquest escrit, es manifesta també públicament el suport a les persones afectades i a les seves famílies i els vol transmetre que poden comptar amb l’ajuntament per qualsevol necessitat. Per tot, a través d’una piulada, anima a participar a la concentració ciutadana convocada per aquest divendres a les 19h davant l’ajuntament. 
 

Exhibicionisme i agressions


Els fets van tenir lloc el passat dia 4 prop del parc del Riuet quan un home de 55 anys, veí de Sort, va ser detingut per exhibicionisme davant de menors d’edat. L’home va masturbar-se davant d’un grup de menors d’edat, va agredir una menor i posteriorment, en una discussió relacionada amb els fets, va agredir a un adult amb gas pebre. Per tot això, segons ha avançat Pallars Digital, l’home ha estat condemnat com a autor d’un delicte d’exhibicionisme i també de dos delictes lleus de lesions per agressió, segons es desprèn de la sentència del judici ràpid efectuat el passat diumenge als jutjats de Tremp.

Pel delicte d’exhibicionisme, la condemna implica per a l’autor quatre mesos de presó -que no comporten ingrès-, tres anys de llibertat vigilada, tres anys sense poder accedir a espais i recintes freqüentats per menors d’edat, dos anys i mig sense aproximar-se a menys de 300 metres de tres menors -així com la prohibició de comunicar-s’hi-, i l'obligació de participar en programes d’educació sexual.

Pels dos delictes de lesions, l'autor haurà de pagar uns 360 euros de multa i 660 euros d’indemnització als dos agredits -550 a la menor i 110 a l’adult-, així com complir sis mesos sense poder aproximar-se a menys de 300 metres ni comunicar-se amb ells. A més, l’home haurà de pagar uns 1.400 euros de multa extres per haver trencat mesures cautelars, ja que des del passat mes de gener tenia una ordre de prohibició d’accés a centres educatius, parcs infantils i altres establiments i recintes freqüentats per menors d’edat.

Concentració a Sort


Donada l'alarma creada a la població per aquest cas, veïns i veïnes de Sort han organitzat una concentració per mostrar el seu rebuig davant aquest cas i els precedents. Sota el lema Prou agressions. No volem mesures, volem solucions, s’ha convocat per aquest divendres a les 19h una concentració davant l’ajuntament per donar suport als nens i nenes i per mostrar la intolerància davant aquestes actituds. Els veïns demanen la màxima implicació als Mossos d'Esquadra i a les instàncies judicials perquè aquests fets “s'acabin d'una vegada”.

 Llegeix íntegra la declaració de l'Ajuntament de Sort

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació