Diumenge, 21 de juliol de 2024
consells comarcals

El Pirineu reclamarà al Govern la descentralització de tots els serveis territorials

Els consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran demanen tenir un paper "més rellevant, actiu i potent"

Redacció 10 de juny de 2021 a les 10:14
Imatge de la trobada mantinguda aquest dimecres al Pont de Suert | ACN
Els presidents dels consells comarcals del Pirineu, entre els quals els del Pallars, i la síndica d'Aran volen conèixer com el Govern té previst fer la descentralització dels serveis territorials al Pirineu, una de les úniques zones del país que els darrers anys no ha comptat amb representació pròpia dels departaments del Govern.

Els consells comarcals i el Conselh Generau reivindiquen un paper "més rellevant, actiu i potent" com a administració aglutinadora de molts dels serveis que la Generalitat presta al territori. Per tot, demanaran una reunió amb el Govern per exposar quins són els reptes que l'Alt Pirineu i l'Aran ha d'encarar i conèixer l'estat de la llei de muntanya i la llei de territori.


En una nova reunió entre la síndica d'Aran i les presidències de les comarques de la Cerdanya, Alt Urgell, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça, celebrada aquest cop al Pont de Suert, els seus màxims representants han tornat a evidenciar que cal que "el Govern de la Generalitat faci un nou enfocament de les relacions amb el territori pirinenc", tenint en compte les singularitats d'aquestes comarques extenses, poc habitades, envellides i amb una orografia que complica les comunicacions i el desplegament dels serveis bàsics per tal que aquests es puguin prestar en les millors condicions a tots els habitants.

Síndica i presidències han coincidit en destacar la "bona evolució" que estan tenint les trobades mensuals, que serveixen per posar en comú molts aspectes del dia a dia de les comarques pirinenques i enfortir-se com a lobby. El seu objectiu és "pressionar el poder executiu i el legislatiu" perquè les propostes que s'implementen al Pirineu tinguin en compte la realitat de la zona i responguin a una clara voluntat de reequilibri territorial.

La reunió del Pont de Suert ha estat la quarta que s'ha dut a terme entre tots els presidents dels consells pirinencs, després de les que s’han celebrat a Sort al març, a Tremp a l’abril, i a Puigcerdà al maig.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació