Dimecres, 24 d'abril de 2024
judici

Llibertat amb mesures cautelars per a l’home de 55 anys detingut per exhibicionisme a Sort

L’autor també va agredir una menor a prop del riu i posteriorment a un adult durant una discussió relacionada amb els fets

Jordi Ubach Llorens 10 de juny de 2021 a les 07:57
Imatge d'arxiu del parc del Riuet de Sort | ACN
L’home de 55 anys que el passat dia 4 va ser detingut a Sort per exhibicionisme davant de menors d’edat ha estat condemnat com a autor d’un delicte d’exhibicionisme i també de dos delictes lleus de lesions per agressió a una menor d’edat i a un adult en el marc d’una discussió relacionada amb els fets. Així es desprèn de la sentència del judici ràpid efectuat el passat diumenge als jutjats de Tremp.

Pel delicte d’exhibicionisme, la condemna implica per a l’autor quatre mesos de presó -que no comporten ingrès-, tres anys de llibertat vigilada, tres anys sense poder accedir a espais i recintes freqüentats per menors d’edat, dos anys i mig sense aproximar-se a menys de 300 metres de tres menors -així com la prohibició de comunicar-s’hi-, i l'obligació de participar en programes d’educació sexual.

Pels dos delictes de lesions, l'autor haurà de pagar uns 360 euros de multa i 660 euros d’indemnització als dos agredits -550 a la menor i 110 a l’adult-, així com complir sis mesos sense poder aproximar-se a menys de 300 metres ni comunicar-se amb ells. A més, l’home haurà de pagar uns 1.400 euros de multa extres per haver trencat mesures cautelars, ja que des del passat mes de gener tenia una ordre de prohibició d’accés a centres educatius, parcs infantils i altres establiments i recintes freqüentats per menors d’edat.

L’home, veí de la capital del Pallars Sobirà i amb antecedents penals, va ser posat a disposició judicial el dia 5 a Tremp després de ser arrestat el dia anterior en una zona propera al parc del Riuet. 

Condemnat per delictes d'exhibicionisme i agressions


Segons dicta la sentència a què ha tingut accés Pallars Digital, el passat divendres, sobre les 18h, l’autor dels fets va accedir al parc del Riuet i amb presència de tres menors d’edat d’entre 13 i 14 anys va començar a masturbar-se “exposant els seus òrgans genitals a la vista de les menors amb ànim libidinós”.

Posteriorment, al voltant de les 18:15h, a les proximitats del riu Noguera Pallaresa i “amb ànim de causar mal a una de les menors, la va agafar del braç i dels cabells, la va llençar al terra i la va colpejar a l’estomac en repetides ocasions”. Com a conseqüència d’aquests fets, segons el text, la menor va patir lesions consistents en un traumatisme cranial i pèrdua de coneixement de duració no especificada, eritemes cutanis als braços i un hematoma al dors lumbar. 

Sobre les 19:50h i a les proximitats d’un bar, en el marc d’una discussió relacionada amb els fets anteriors, l’acusat va llençar a un home gas pebre als ulls tot cridant en varies ocasions “tanqueu a les vostres putes filles”. Segons descriu la sentència, l’agredit va patir lesions consistents en conjuntivitis a l’ull esquerra i picor a l'avantbraç produït pel gas pebre. La sentència és ferma, per tant, no hi ha opció de recurs.

Concentració a Sort


Donada l'alarma creada a la població, veïns i veïnes de Sort han organitzat una concentració per mostrar el seu rebuig davant aquest cas i els precedents. Sota el lema Prou agressions. No volem mesures, volem solucions, s’ha convocat per aquest divendres 11 de juny a les 19h una concentració davant l’ajuntament per donar suport als nens i nenes i per mostrar la intolerància davant aquestes actituds.

Els veïns demanen la màxima implicació als Mossos d'Esquadra i a les instàncies judicials perquè aquests fets “s'acabin d'una vegada”.
 

Cartell de la concentració d’aquest divendres a Sort. Foto: Cedida

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació