Divendres, 19 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Via lliure a la segona i definitiva fase de les obres de la biblioteca de Sort

El ple de l’Ajuntament de Sort també aprova el nou cartipàs municipal, així com la licitació de les obres de renovació i millora del parc del Riuet

Jordi Ubach Llorens 5 de juny de 2021 a les 08:28

El ple de l’Ajuntament de Sort ha aprovat per unanimitat un conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura i l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per posar fil a l’agulla a les obres de la segona i definitiva fase de construcció de la biblioteca comarcal de Sort. Ha estat en el transcurs del ple extraordinari celebrat aquest dijous al vespre, una sessió que per primer cop ha dirigit Baldo Farré com alcalde del municipi.

Aquest acord permetrà reprendre les obres de la biblioteca comarcal, que seran ja les definitives i que, segons l’alcalde, han de deixar “a punt” l’equipament cultural en un termini d’entre un any i mig i dos anys. Farré ha dit que es tracta de “la darrera pedra” que mancava per poder tenir “un equipament anhel·lat històricament” a la població i en el conjunt de la comarca. La primera fase de l'obra, recordem, va finalitzar a finals de l’any passat.


En el conjunt de l’obra, l’Ajuntament de Sort aportarà 353.000 euros, dels quals uns 175.000 ja estan inclosos al pressupost d’aquest any, 84.000 euros provenen d’una nova subvenció de la Generalitat i uns 94.000 euros els afegirà el consistori de recursos propis durant l'anualitat 2022, segons ha assenyalat l’alcalde. El cost total de l’obra, segons Farré, ascendeix finalment als 498.000 euros.

Nou cartipàs i llum verda a les obres del Riuet

En el transcurs del ple i després dels canvis recents a l’equip de govern, també s’ha aprovat el nou cartipàs municipal, en el qual el nou regidor de Som Poble, Pere Bàscones, assumirà les regidories de Cultura, Turisme, Comunicació i Noves Tecnologies. Els dos regidors entrants de Junts, Imma Gallardo i Josep Maria Rabasa, també han assumit regidories. Gallardo s’encarregarà d’Educació, Salut i Medi Ambient, així com de la segona tinència d’alcaldia, mentre que Rabasa serà regidor de Promoció Econòmica i Comerç. Fem Municipi-ERC i el PSC hi han votat en contra.

El ple també ha aprovat la licitació de les obres de renovació i millora del parc del Riuet, amb les úniques abstencions dels regidors de Fem Municipi-ERC. Segons ha explicat l'alcalde, la previsió és que les obres puguin començar a mitjans de setembre i tinguin una durada aproximada d’uns nou mesos. 

Així mateix, el plenari també ha aprovat per unanimitat la pròrroga de la qualificació del municipi de Sort com a zona turística. Aquesta permet, a grans trets, que els comerços puguin gaudir de més flexibilitat horaria que altres zones del país que no tenen aquest distintiu. Es tracta d’una qualificació que el municipi ja tenia i que ara s’ha renovat per quatre anys més.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació