Divendres, 19 d'abril de 2024
literatura

El premi Sant Jordi, Víctor García Tur, presenta «L'aigua que vols» al Pallars

Amb tres actes a Tremp (12h), la Pobla de Segur (17h) i Sort (20h) organitzats per Òmnium Cultural

Redacció 4 de juny de 2021 a les 12:23
Víctor García Tur, en imatge d’arxiu, serà aquest dissabte al Pallars | Adrià Costa
L'escriptor Víctor García Tur presentarà aquest dissabte el seu llibre L'aigua que vols, premi Sant Jordi 2020, al Pallars. Serà a Tremp, la Pobla de Segur i Sort en tres actes que s’han organitzat a les 12h, les 17h i les 20h respectivament. Nascut a Barcelona el 1981, García Tur és autor d’un recull de contes i de diverses novel·les. A més, és professor de l'escola Bloom de literatura i de disseny a l'Escola Eina.

L’acte de la capital del Pallars Jussà tindrà lloc al Casal Cultural i serà presentat per Blanca Capdevila, membre d’Òmnium Pallars. En aquest cas, les places per la presentació són limitades i cal inscripció prèvia, que es pot formular en aquest enllaç. Quant a l’acte de la Pobla es farà als jardins de Casa Mauri i serà conduït pel periodista col·laborador de Pallars Digital, Tomàs Garcia Espot. Per últim, la presentació de Sort s’ha programat a la Plaça Elionor i serà conduït per Xavier Serra, de Tampanada Ràdio. 

Amb L’aigua que vols, el jurat ha premiat García Tur perquè es tracta d'una obra “amb estructura circular brillant, per la bona caracterització dels personatges, pel joc de símbols que enriqueixen l'univers narratiu, pel joc de veus i per l'aposta formal al servei d'un tema complex”.
 
El premi Sant Jordi de novel·la és un dels més prestigiosos de la literatura catalana, que atorga Òmnium Cultural amb una dotació econòmica de 60.000 euros. Es convoca ininterrompudament des de l'any 1960, i en el seu palmarès hi trobem noms com Mercè Rodoreda, Manuel de Pedrolo, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany, Montserrat Roig, Jaume Cabré o Baltasar Porcel.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació