Dilluns, 15 de juliol de 2024
turisme sostenible

25 empreses turístiques del Pallars Jussà s’adhereixen a la certificació «Biosphere»

Es tracta d'un dels màxims reconeixements internacionals en l'àmbit del turisme sostenible

Redacció 1 de juny de 2021 a les 11:38
El Pallars Jussà, destinació turística sostenible | Ajuntament de la Torre de Capdella
Les empreses i equipaments turístics del Pallars Jussà fan un pas endavant per treballar cap a la sostenibilitat, involucrant-se en el procés per a la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle. Aquest projecte, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ja compta amb 90 empreses i entitats en l’àmbit Pirineus i Terres de Lleida, de les quals 25 són del Pallars Jussà.


Aquesta certificació indica els avenços en matèria de sostenibilitat que fan les empreses, també involucrant als propis treballadors i comunicant-ho als seus clients. Per aconseguir aquesta certificació, les empreses han de demostrar els esforços fets en relació amb els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides, per arribar finalment a aconseguir el segell Biosphere que ho acredita. 

Per fer-ho, mitjançant una plataforma digital, empreses i entitats poden elaborar el seu Pla de Sostenibilitat personalitzat, vinculat als 17 Objectius i 169 fites de Desenvolupament Sostenible en els quals es basa aquesta Agenda.

Segons ha indicat el president del Consell Comarcal, Josep Maria Mullol, les empreses turístiques del Pallars Jussà, així com les institucions vinculades al sector, fa temps que han apostat per un turisme basat en el respecte al medi, com ho demostra el fet que aquesta aposta per la certificació Biosphere complementa l’acreditació la denominació de Green Destinations Top 100 que la comarca va aconseguir el 2020, la qual es renovarà el 2021.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació