Dimecres, 24 d'abril de 2024
literatura

Selena Soro presenta a Sort «Misteris de la boira», el seu debut literari

El llibre neix d’un treball de classe quan l’autora tenia 12 anys i era alumna de l’Institut Hug Roger III de Sort

Redacció 31 de maig de 2021 a les 09:58
Imatge de la presentació del llibre a Sort | Ajuntament de Sort
Desafiant amb fortuna els ruixats intermitents, l'antic castell dels Comtes de Pallars de Sort va ser dissabte l'escenari de la presentació del debut literari de la jove escriptora Selena Soro, que amb Misteris de la boira ha obtingut el preuat Premi Carlemany per al Foment de la Lectura, que concedeixen cada any el Govern d'Andorra i el Grup 62.

Per relacionar Selena Soro amb Sort ens hem de remuntar a la seva infantesa i primera joventut, quan amb 12 anys i estudiant a l'INS Hug Roger III, va presentar com a treball de classe la redacció Un mar de niebla, que va rebre els elogis de la seva professora, Rosa Espot, per la seva atmosfera i ambientació, uns trets que també destaquen a Misteris de la boira en la descripció dels paisatges de la Terra Fosca.

Va ser aquest record que la va inspirar, tenint en compte els seus referents literaris de joventut com Philip Pullman o Michael Ende. A Misteris de la boira, Soro contraposa l’amor a la repressió que pateixen els seus protagonistes, que amb la Gala al capdavant, presenta tot un ventall de dones fortes i amb moltes capes de personalitat.

L'autora, molt satisfeta de la recepció de la seva novel·la pel públic lector i per la seva acollida a Sort, ha manifestat també que es troba en la fase final de redacció de la segona part de l'obra, ja més orientada cap al públic adult, amb què clourà el cicle de la Terra Fosca abans d'emprendre nous reptes literaris.

Selena Soro va néixer el 1991 a Barcelona i va viure entre muntanyes i fins als quinze anys, amb dos mares i una germana. És periodista i ha treballat sis anys a la redacció del diari ARA. El 2018 va deixar la feina per acabar la novel·la i actualment és freelance. Actualment viu a Cardedeu.
 

Selena Soro, al centre, durant la presentació del llibre a Sort. Foto: Ajuntament de Sort

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació