Dimarts, 18 de juny de 2024
mont-rebei

Tramitació d'urgència per reparar el despreniment de Mont-rebei i reobrir el congost

Fa sis mesos que es van tancar els accessos a l'espai natural i està previst que les obres comencin els propers dies

Redacció 29 de maig de 2021 a les 08:57
Dos turistes passen per sota d’un dels despreniments malgrat l’accés al congost estigui tancat | Ajuntament d'Àger
L'Ajuntament d'Àger (la Noguera) ha aprovat una tramitació d'emergència per contractar un servei que repari el despreniment que va patir el congost de Mont-rebei ara fa sis mesos i que va obligar a tancar-ne els accessos. Està previst que les obres d'adequació de l'espai natural comencin els pròxims dies, amb l’objectiu de poder reobrir el congost amb seguretat aquest estiu.


La decisió s'ha pres a causa del risc de caigudes de blocs rocosos al camí del congost i al pantà de Canelles, que suposen una situació de perill per a les persones usuàries del camí i del pantà, ja que l'espai se segueix utilitzant malgrat que l'accés estigui tancat. Al mateix temps, els estudis tècnics realitzats confirmen que les pluges que hi va haver durant la tardor i també les d'aquesta primavera han provocat nous despreniments al congost, la qual cosa fa les actuacions encara més necessàries per evitar la degradació d'aquest espai natural.

Les obres que s'hi duran a terme seran estrictament necessàries per estabilitzar les roques i restablir el pas, i seran finançades per la Diputació de Lleida. Les empreses que treballaran en la restauració s'han compromès a iniciar les obres els pròxims dies.

L'alcaldessa d'Àger, Mireia Burgués, ha explicat que l'aixecament de l'estat d'alarma ha accentuat el nombre de visitants que arriben al congost de Mont-rebei, tot i estar l'accés tallat. Burgués ha destacat la "impossibilitat" de poder controlar l'afluència de visitants, ja que "'poden entrar pels altres municipis i, no disposem dels recursos per garantir aquest control des de diferents punts", ha dit.

Burgués ha posat èmfasi en la seva preocupació per la situació i ha dit que "cal actuar amb rapidesa per evitar qualsevol dany personal" i per reobrir al públic el congost el més aviat possible, "una vegada es pugui garantir la seguretat dels turistes i del veïnat que visita la zona". 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació