Divendres, 19 d'abril de 2024
energies renovables

​La Diputació demana planificar la implantació de renovables per evitar-ne la concentració

El ple també aprova incorporar 25 milions al pressupost per donar suport als ajuntaments per pal·liar els efectes socioeconòmics de la pandèmia i desplegar polítiques contra el despoblament

Redacció 28 de maig de 2021 a les 07:44
Imatge del ple de la Diputació de Lleida d'aquest dijous | Diputació de Lleida
El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat una moció d'En Comú Podem que reclama una planificació participativa per instal·lar plantes d'energies renovables i evitar així la concentració que es dona en zones concretes de la demarcació, com és el cas del Pallars Jussà. El text s'ha aprovat amb els vots a favor d'ECP, ERC, PSC, UA i de dos diputats de JxCat, formació que s’ha dividit per primer cop. Els representants del PDECat d'aquest mateix grup i la diputada de Cs s'han abstingut.

El text defensa les renovables però reclama planificar la instal·lació de noves plantes d'una forma respectuosa amb el territori. A la vegada, aposta per potenciar els projectes de comunitats energètiques locals i les petites o mitjanes instal·lacions. 

La sessió també ha donat llum verda a incorporar 25 milions d'euros per reforçar el pressupost 2021, amb l’objectiu de donar suport als ens locals de la demarcació per pal·liar els efectes socioeconòmics de la pandèmia i desplegar polítiques per lluitar contra el despoblament. D'aquests, 20 milions provenen de romanents de tresoreria, i 5 d'un préstec a llarg termini. A la vegada, la Diputació reserva 7,3 milions dels romanents per a situacions d'urgència o per a pròxims exercicis. El punt ha prosperat amb el suport de tots els grups i l'abstenció de Cs

També ha quedat aprovada, en aquest cas amb 23 vots a favor i una abstenció, la moció presentada pel PSC i UA en defensa del sector agroalimentari de Lleida i del de la fruita dolça com un motor econòmic i social. Al mateix temps, el text reconeix la bona tasca dels treballadors de la campanya de la fruita. Altrament, el Ple ha avalat per unanimitat, per una banda, la moció de Cs per crear una aplicació mòbil d'Ara Lleida per difondre activitats, productes i serveis de turisme de la demarcació, i la presentada per tots els grups polítics de la Diputació en defensa del servei postal públic de Correus a la demarcació de Lleida.

Altrament, s'ha aprovat inicialment el Pla econòmic als consells comarcals lleidatans i al Conselh Generau d'Aran per a la promoció de les polítiques d'igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i/o dels drets de no discriminació de les persones LGTBI corresponent al 2021. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació