Dissabte, 20 d'abril de 2024
falles

La pandèmia obliga a suspendre per segon any la baixada de falles d’Alins

Es cancel·len els actes festius de la festa major però els fallaires asseguren que es mantindrà la flama encesa

Redacció 25 de maig de 2021 a les 07:53
Imatge d'arxiu de la celebració de les falles a Alins | Llibert Cases
L’Associació Cultural de Fallaires d’Alins ha anunciat la suspensió de la baixada de falles d’enguany, així com els actes festius de la festa major. A través d’un comunicat, asseguren que és una decisió “difícil i trista” però expliquen que no disposen “ni dels espais ni de la infraestructura adequats per a poder celebrar la festa amb les òptimes condicions de seguretat”. Malgrat tot, expliquen que mantindran la flama encesa per fer la baixada de falles 2022 “en condicions normals”.

D’aquesta manera, les falles d’Alins se celebraran per segon any consecutiu de manera simbòlica i restringida als veïns i veïnes, tal com ja ha anunciat també l’Associació Cultural de Fallaires d’Isil. Qui també s’ha pronunciat recentment sobre la baixada de falles d’enguany és l’Associació Cultural de Fallaires de Sort, que a través de les xarxes socials n’ha garantit la celebració, tot i que no ha especificat en quin format. 

L'any passat, recordem, es van fer baixades simbòliques al Pallars degut a la situació sanitària que va deixar la Covid-19 i aquest any, segons ha explicat recentment la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, la normalitat no serà absoluta, però sí que es podran celebrar les falles. Les primeres falles que se celebren al Pallars són les de la Pobla de Segur, on encara no hi ha hagut un pronunciament oficial al respecte. Les falles de la localitat poblatana tenen lloc la nit del 17 de juny en honor a la Verge de Ribera.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació