Divendres, 19 d'abril de 2024
premis arrelament

​L'ACM premia un projecte del Pallars Jussà per millorar la qualitat de vida de persones en risc d'exclusió

El projecte inclou la creació de serveis de suport a les persones perquè puguin dur una vida independent o la generació d'oportunitats d’ocupació per a persones amb especials dificultat

Redacció 18 de maig de 2021 a les 07:50
El president comarcal, Josep Maria Mullol (a l’esquerra), recollint el premi | ACM
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha rebut aquest dilluns de mans del president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Lluís Soler, un dels tres premis Arrelament que atorga l’ACM, a través de la Fundació Transparència i Bon Govern Local (FTBG). Aquests premis estan destinats a implementar diferents projectes pilot per promoure l’arrelament i la qualitat de vida en zones de baixa densitat de població.

El projecte Oportunitats per a les persones, impuls al territori del Pallars Jussà treballarà en diferents línies d’actuació com afavorir que les persones que ho desitgin puguin continuar vivint a casa seva amb el suport de la nova figura de l’assistent personal. També inclou l’impuls del turisme responsable, inclusiu i accessible o la generació d’ocupació per a persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social, activant estratègies de contractació pública responsable i inclusiva per part de les institucions públiques. El premi, dotat amb 20.000 euros, cobrirà un terç del pressupost global del projecte.

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha posat de manifest que “reconeixements com aquest ens donen l’oportunitat de tirar endavant projectes de desenvolupament del territori i alhora promoure l’arrelament”. El projecte també inclou una part dedicada a l’impuls de l’arrelament a partir d’accions com una campanya per posar en valor els recursos de la comarca, l’elaboració d’un protocol de benvinguda a persones interessades a venir a viure al territori o la creació d’una fira virtual de promoció del territori.

En aquesta edició dels premis Arrelament s’hi han presentat un total de 19 projectes, 15 vinculats a diferents municipis i quatre a consells comarcals. El primer premi l’ha obtingut el projecte Repoblem Rocafort de Queralt, mentre que dels dos segons premis, un és l’obtingut pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’altre és per un projecte de l’Ajuntament de la Sellera de Ter que preveu la creació d’una cooperativa d’habitatge i d’una comunitat de producció energètica fotovoltàica.

 Sota aquestes línies podeu veure l’acte d’entrega dels premis:

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació