Divendres, 19 d'abril de 2024
curses de muntanya

​L'11a Rialp Matxicots alça el vol amb l’obertura d’inscripcions

El 18 i 19 de setembre, Rialp farà un pas més cap a la normalitat amb la celebració de la seva competició predilecta, després de la cancel·lació forçada de l’any passat

Redacció 13 de maig de 2021 a les 10:05
La Rialp Matxicots permet als participants recórrer paisatges espectaculars | Rialp Matxicots
Després de la cancel·lació forçada de l’any passat a causa de la Covid-19, la Rialp Matxicots torna enguany “amb la màxima il·lusió i empenta” per celebrar, els pròxims 18 i 19 de setembre de 2021, la seva 11a edició. El comitè organitzatiu està preparat per celebrar la prova amb garanties i oferir totes les mesures de seguretat necessàries en relació a la Covid-19, per tal que corredors i assistents gaudeixin d’una magnífica experiència. 

Les inscripcions ja estan obertes des del 10 de maig i ho estaran fins el 30 d’agost. A més, tots aquells corredors que s’inscriguin abans del 16 de juny es beneficiaran d’un preu especial. Després de l’edició de 2019, on es van celebrar els deu anys d’història amb un format especial, la Matxicots recupera les cinc distàncies que darrerament han caracteritzat la prova.

Per un costat la Combinada, de 82 quilòmetres i 6.500 metres de desnivell positiu, que permetrà gaudir de l’alta muntanya de la comarca en dos etapes. Seguidament la Trail, de 60 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell, que tocarà sostre en els 2.883 metres del Montsent de Pallars i guarda l’essència del millor terreny alpí. També es podrà optar per la Marató, de 45 quilòmetres i 4.000 metres de desnivell, amb un traçat de pura alta muntanya que passarà per Altars, Montsent, Montorroio i Picardes.

Les competicions més assequibles per al gran públic seran novament la Mitja i la Caminada. La Mitja, de 22 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell, renova per complet el seu circuit i s’endinsarà en els boscos de Beraní i Roní per tornar a Sant Romà de Tavèrnoles. Per últim, trobem la Caminada, d’11 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, que permetrà visitar la Vall d’Àssua en una distància que guanya adeptes any rere any.

La Rialp Matxicots es pot celebrar anualment gràcies a la tasca desinteressada de l’organització i d’un nombrós grup de voluntaris del territori. En part per això, la cursa ha obtingut diversos reconeixements, com a una de les millors ultratrails del país, o com a exemple de voluntariat, aquest darrer de mans de la Generalitat de Catalunya. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació