Dimecres, 24 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Monterde fa efectiva la seva renúncia a l’alcaldia de Sort, que assumeix en funcions Baldo Farré

L’exalcalde ha assegurat que Farré és “el més indicat” per dirigir el consistori durant els dos anys que resten de legislatura

Jordi Ubach Llorens 12 de maig de 2021 a les 10:47

Raimon Monterde ha fet efectiva la seva renúncia a l’acta de regidor i a l’alcaldia de Sort en el transcurs del ple extraordinari celebrat aquest dimarts al vespre. El fins ara tinent d’alcalde, Baldo Farré, assumeix d’aquesta manera l'alcaldia en funcions de l’Ajuntament de Sort fins la celebració del ple d’investidura, previst per d’aquí a 10 dies. Monterde ha insistit que deixa el càrrec per “motius personals i professionals” que ha desvinculat “de cap tema polític ni públic”.

Mentrestant, continuen les negociacions entre Som Poble i Junts per Sort, i tot indica que Baldo Farré serà també l’alcalde de Sort durant els dos anys que resten de legislatura. En aquest sentit, Monterde ha assegurat durant el seu discurs de comiat que Farré és “el més indicat” per assumir l’alcaldia, ja que és “la persona que ha estat més temps a l’ajuntament i la que coneix més tots els temes que hem tractat aquests anys”.

Monterde s’ha acomiadat dels veïns del municipi i dels 11 regidors i regidores de l’ajuntament, als què ha agraït el seu suport “en els moments complicats, en els quals s’han pogut tirar endavant algunes iniciatives”. L’exalcalde de Sort ha assegurat que la legislatura passada va ser “dura” però que l’actual ha estat “espectacular”, especialment per la pandèmia, que “ens ha descol·locat i ens ha descentrat a tots com a societat”.

L’oposició lamenta l’anunci per les xarxes socials

La cap de l’oposició, Maleni Barbero (Fem Municipi-ERC), ha lamentat haver-se assabentat de la renúncia de Raimon Monterde per les xarxes socials. “Ens hem sentit dolguts”, ha afirmat. Barbero ha dit que “per respecte a la institució ens mereixíem una altra forma d’assabentar-nos d’aquesta notícia, només calia fer dos trucades telefòniques”. El regidor del PSC, José Antonio Manrique, ha subscrit les paraules de Maleni Barbero i ha dit que li hauria agradat conèixer la notícia “encara que fos per un missatge”. Monterde els ha demanat disculpes.

Per la seva banda, la portaveu de Junts per Sort, Imma Gallardo, ha expressat el seu agraïment a Monterde “per la feina feta” i ha ofert la mà estesa del seu partit a Som Poble “per continuar treballant pel bé de Sort”. Recordem que Junts per Sort i Som Poble -formació que actualment governa en minoria- van anunciar la setmana passada un acord de govern que preveu que els dos regidors de Junts s’incorporin a l’equip de govern, tot i que encara no s’ha tancat quins càrrecs o regidories ocuparan.


Per últim, l’alcalde en funcions, Baldo Farré, ha retret a l’oposició les seves paraules i els ha dit que “no tocava” expressar-ho en públic. Farré ha dedicat, molt emocionat, un emotiu discurs a Raimon Monterde i ha assegurat que “podem dir amb la boca ben gran que podem estar molt contents i molt satisfets de la feina feta”. Farré ha agraït al seu predecessor “el seu temps i el seu esforç”. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació