Divendres, 19 d'abril de 2024
emprenedoria

Els sis projectes de la campanya «Matchfunding Arrela’t» aconsegueixen el finançament

Finalitza la recaptació de fons i comença la fase d’implementació dels projectes, entre els quals n’hi ha dos de pallaresos

Redacció 7 de maig de 2021 a les 10:38
Veïns de Senterada plantant al jardí comestible el passat mes d’agost | Senterada Comestible
Els sis projectes que han participat en la campanya Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran han aconseguit l’objectiu de finançament òptim plantejat a l’inici de la campanya, que els permetrà tirar endavant cadascuna de les iniciatives. Aquesta setmana ha finalitzat la recollida de fons d'aquesta campanya de micromecenatge, que ha durat dos mesos i en la qual les sis iniciatives seleccionades, una de cadascuna de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, han aconseguit sumar entre totes un total de 73.439 euros.

D’aquest import, 49.439 euros han estat aportacions privades a la campanya, mentre que les administracions hi participen amb 24.000 euros. Això representa una multiplicació de més del 300% respecte als fons públics invertits i és una demostració del valor afegit que aporten fórmules de finançament alternatives com les campanyes de micromecenatge amb modalitat de matchfunding, on les administracions complementen les aportacions que fa la ciutadania, aportant un euro per a cada euro recaptat, multiplicant així els fons recollits.

Entre els sis projectes, n’hi ha dos de pallaresos. Es tracta, per una banda, de Senterada Comestible, un jardí d’aliments comunitari, un projecte d’agroecologia i sobirania alimentària que pretén el desenvolupament local mitjançant la recuperació de les varietats agrícoles i ornamentals tradicionals i la reutilització de les plantes silvestres comestibles. L’altre projecte és Boumort Indòmit, recuperació de camins que són històries de vida, un projecte per recuperar un camí a Boumort. Senterada Comestible ha obtingut 8.741 euros, mentre que Boumort Indòmit ha recollit 10.156 euros.

Un cop acabada la fase de recaptació de fons, s’inicia ara la fase d’implementació del projecte per part de les seves promotores -la majoria d’elles dones- i en què les persones que han participat en el seu cofinançament començaran a rebre les recompenses proposades per cada iniciativa. Els projectes han comptat abans i durant aquests mesos amb el suport de les Oficines Joves, dels serveis de promoció comarcals, de la Fundació Goteo i de la resta d’entitats promotores de la iniciativa que ha representat també una molt interessant experiència de treball en xarxa al territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació