Dimecres, 24 d'abril de 2024
ajuntament de sort

Som Poble i Junts per Sort desvinculen l’acord de govern de la renúncia de Monterde

L’actual tinent d’alcalde, Baldo Farré, es farà càrrec de l’alcaldia de Sort en funcions fins la celebració del ple d'investidura

Jordi Ubach Llorens 5 de maig de 2021 a les 10:48
Monterde, a l’esquerra, al costat de Farré, que assumirà temporalment l’alcaldia en funcions | ACN
Som Poble i Junts per Sort han desvinculat l’acord de govern fet públic aquest dimarts de la també recent renúncia de Raimon Monterde a l’alcaldia de l’Ajuntament de Sort. El pacte preveu que els dos regidors de Junts per Sort s’incorporin a l’equip de govern, tot i que encara no s’ha tancat quins càrrecs o regidories ocuparan. Tant Raimon Monterde (Som Poble) com Imma Gallardo (Junts per Sort) han assegurat que la renúncia del primer edil “ha coincidit” amb el pacte de govern entre els dos formacions.


En aquest sentit, Imma Gallardo ha assegurat en declaracions a Pallars Digital que la renúncia de Monterde els ha agafat “per sorpresa”, però sí que ha reconegut que la seva formació ha estat negociant aquests últims dies amb Som Poble per entrar a formar part de l’equip de govern. “Hi ha hagut col·laboració, hem estat constructius i s’ha treballat bé durant aquests dos anys”, ha afirmat, en la línia del que expressava ahir Som Poble en un comunicat. 

Monterde, que amb la seva renúncia també deixarà de ser conseller comarcal, ha assegurat que l’acord de govern assolit ara, quan ens trobem gairebé a mitja legislatura, és fruit del pacte d'investidura, a partir del qual Junts per Sort va permetre la investidura de Som Poble amb la seva abstenció. Actualment Som Poble governa en minoria amb cinc regidors dels 11 que formen el ple municipal. Amb la incorporació dels dos regidors de Junts, Imma Gallardo i Josep Maria Rabasa, s’assolirà la majoria per governar.

Baldo Farré serà l'alcalde en funcions 

La renúncia de Raimon Monterde com alcalde de Sort es farà efectiva en el proper ple ordinari, que tindrà lloc el dimarts que ve, dia 11. A partir de llavors i fins que no es convoqui el ple d’investidura, el número 2 de Som Poble, Baldo Farré, es farà càrrec de l’alcaldia en funcions. Farré ocupa actualment el càrrec de primer tinent d’alcalde i és l’únic regidor municipal que disposa de dedicació exclusiva. Ni Gallardo ni Monterde han avançat qui assumirà l’alcaldia de Sort durant els dos anys que resten de mandat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació