Divendres, 19 d'abril de 2024
curses de muntanya

Neix la «Ultra Pallars 360», una nova cursa de muntanya al Pallars Jussà

El nou esdeveniment es disputarà els dies 3 i 4 de setembre i comptarà amb quatre modalitats, entre les que destaca la Ultra de 94 quilòmetres

Redacció 28 d'abril de 2021 a les 11:11

Ultra Pallars 360 és el nom escollit per la nova proposta esportiva que donarà a conèixer l’entorn natural del Pallars Jussà dins l’àmbit del Geoparc Orígens de la Unesco. Aquesta nova cursa de muntanya, que té com a eslògan Córrer als orígens, es disputarà els propers 3 i 4 de setembre al voltant de l’embassament de Sant Antoni, que es convertirà en el nexe d’unió de les principals localitats de la comarca, com són Tremp i la Pobla de Segur.

La prova reina serà la Ultra, de 94 quilòmetres i 4.300 metres de desnivell positiu, que prendrà la sortida des de Tremp la mitjanit de dissabte i que finalitzarà també a la capital del Jussà. El recorregut donarà una gran volta circular al voltant de l'embassament de Sant Antoni per pistes, corriols i senders, passant per llocs emblemàtics com el cim de Sant Corneli (1.351 metres), el roc de Pessonada (1.223 metres), el roc de Neret (906 metres) o els pobles de Rivert, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur o Talarn.

La Ultra es podrà fer individualment o amb relleus, formats per grups de dos o quatre persones. En el cas de fer-ho amb parella el relleu s’efectuarà a la Pobla de Segur, al quilòmetre 45 de la prova. En cas que s’opti per fer la prova amb grups de quatre, els torns seran d’entre 22 i 27 quilòmetres per corredor.

A més, aprofitant que el circuit és circular, el dissabte al matí es donaran dos sortides més. En primer lloc la Marató Pobla Trail, de 49 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.100 metres. Aquesta prova prendrà sortida des de la Pobla de Segur i tindrà l'arribada a Tremp. La tercera prova de la Ultra Pallars 360 serà la Geotrail Pallars, de 27 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. En aquest cas, els participants sortiran de Salàs de Pallars per creuar la línia de meta a Tremp.
 

L’embassament de Sant Antoni acompanyarà els corredors durant tota la competició. Foto: Ultra Pallars 360


Finalment, a la part final del circuit hi haurà una caminada pensada especialment pels infants i les seves famílies. S’ha batejat com l’Entrapussada i tindrà un recorregut total de 8 quilòmetres, que cobrirà el tram entre les poblacions de Talarn i Tremp. Les inscripcions per a les quatre proves estan obertes des del passat 1 d’abril i es poden formalitzar al web inscripcions.cat.

 Inscripció a la Ultra Pallars 360

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació