Divendres, 19 d'abril de 2024
tren de la pobla

ECP pregunta al Govern sobre la vigilància amb drons dels talussos del tren de la Pobla

La formació afirma que té “la sensació” que aquesta mesura “no es va arribar a dur a la pràctica”

Redacció 27 d'abril de 2021 a les 10:24
Imatge dels treballs de retirada del comboi accidentat el mes de març | FGC
El grup d’En Comú Podem (ECP) al Parlament de Catalunya ha presentat un seguit de preguntes al Govern en relació amb les mesures de seguretat de la línia de tren Lleida-la Pobla de Segur, arran de l'accident ferroviari que el passat mes de març va obligar a tallar durant un mes el servei per un despreniment de roques sobre la via entre Àger i Santa Linya (la Noguera).

A través del diputat Marc Parés, la formació ha demanat al Govern si és coneixedor de si per part de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) es va arribar a implementar la mesura preventiva de vigilància dels talussos amb drons, acordada amb el sindicat Comissions Obreres (CCOO) i presentada l’any 2016 com a mesura per minimitzar el risc d’aquest tipus d’accidents. 

El portaveu d’ECP a les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Jaume Moya, té “la sensació” que aquesta mesura “no es va arribar a dur a la pràctica”. Almenys, afegeix, “no en tenim constància, com tampoc que arran del darrer accident hi hagi la intenció d’implementar-ho”, ha assegurat. És per això, i arran del recent accident, que la formació demana explicacions al Govern i informació sobre mesures concretes per evitar nous incidents.

​Des d’ECP també es demana informació sobre les mesures de seguretat implementades pel Govern per augmentar la seguretat de la línia, que ja ha registrat incidències per despreniments de roques en altres ocasions. D’altra banda, ECP també ha preguntat si està previst integrar la línia de tren entre Lleida i la Pobla de Segur dins del Pla de Rodalies de Lleida ciutat anunciat fa uns mesos pel Govern.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació