Dijous, 25 d'abril de 2024
ajuntament de tremp

Tremp inicia els tràmits per finalitzar l’Escola Municipal de Música

Les obres compten amb un pressupost d’uns 550.000 euros, dels quals prop d’un 50% s’obtindran d’un ajut de la Generalitat, i l'objectiu és que estigui acabada l’any 2022

Jordi Ubach Llorens 13 d'abril de 2021 a les 10:51

L’Ajuntament de Tremp invertirà una part del romanent de tresoreria en finalitzar l’Escola Municipal de Música, una obra llargament reivindicada i que en les últimes eleccions va centrar bona part dels programes electorals dels tres grups municipals. Per fer-ho possible, durant la sessió plenària celebrada aquest dilluns s’ha aprovat una modificació del pressupost per destinar partides a diferents serveis municipals, entre els quals l’inici de les obres de l’Escola de Música a l’edifici de La Lira, que actualment està buida.

Segons ha detallat l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, el projecte estarà finalitzat la setmana que ve i l’obra es licitarà i s’adjudicarà “tan aviat com es pugui”, amb la previsió que el nou equipament cultural pugui estar acabat durant l’any que ve. L’alcaldessa ha explicat que l’obra contempla un pressupost d’uns 550.000 euros, dels quals 250.000 euros provenen d’un ajut del Govern a través del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), malgrat que aquest no es podrà disposar fins el 2022. La resta de l’import l’aportarà el propi ajuntament.

Part d’aquests estalvis també es destinaran a la construcció d’un pou d’aigua per abastir al municipi en casos greus d'avaries, el manteniment del pas de Tercui i la Ribereta a la zona de la Terreta, la compra d'una màquina escombradora de carrers i d’una màquina per netejar els pavellons esportius o la construcció d’un bloc de columbaris al cementiri municipal, entre d'altres. La modificació del pressupost ha comptat amb els vots favorables de l’equip de govern -ERC i Junts per Tremp- i l’abstenció de Compromís per Tremp (CxT), grup que ha defensat que el romanent s’hauria d’utilitzar “per qüestions més importants i de més envergadura”. 

La regidora Anna Martínez pren possessió

Durant el ple d’aquest dilluns s’ha fet efectiva la presa de possessió de la nova regidora d’ERC, Anna Martinez, en substitució de la fins ara regidora Laura Soriano, que el passat mes de febrer va presentar la seva renúncia per motius personals. Amb l’entrada de la nova regidora, hi ha hagut una redistribució de les regidories: Martínez assumirà les regidories de Comunicació i Participació Ciutadana i el regidor Leonardo Melgarejo assumirà Festes, Joventut i Educació.
 

Anna Martínez, al fons de negre, ha pres possessió com a nova regidora. Foto: Ajuntament de Tremp


També s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i les abstencions de CXT la renovació del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà amb l’objecte de delegar la competència per a la gestió de residus municipals fins a l’any 2025. L’aprovació s’ha realitzat amb el compromís de negociar amb l’ens comarcal alguns aspectes del conveni, com la regularitat de la neteja i el manteniment dels contenidors, i la periodicitat de la recollida d’escombraries en certes temporades, entre altres aspectes.

Tremp s'adhereix a l'Associació de Municipis per l’Energia Pública

Per últim s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament de Tremp a la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), amb la finalitat de difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap aquesta fita, i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible. Una entitat creada recentment i que fins ara no comptava amb representació pallaresa.


En la l’apartat d’informes, precs i preguntes, l’alcaldessa ha explicat la situació sanitària del municipi, i des de la regidoria de Benestar s'ha posat en coneixement la reobertura del Centre de dia. 

Debat per la nova rotonda

Per altra banda, CxT ha demanat al ple el replanteig del projecte de la rotonda que es preveu construir a l’entrada nord de la ciutat, ja que creuen que l’actual projecte “no resol la problemàtica urbanística actual i no contempla les necessitats de tots els sectors implicats”. L'equip de govern ha respòs que s’està treballant per ajustar el projecte a les necessitats de tots els sectors. L’alcaldessa, a més, defensa que la rotonda és necessària, que “endreçarà” la zona i que tirarà endavant, ja que l’obra està adjudicada.


També, CxT ha preguntat sobre l’estat de l’ordenança dels espais buits del municipi. L’equip de govern ha manifestat que s’està treballant en l’elaboració d’un inventari i d’una ordenança que reguli el manteniment i la neteja dels espais buits. Finalment, l’alcaldessa ha manifestat la injusta situació dels presos polítics als quals se’ls ha tornat a treure el tercer grau, i ha recordat el 28è aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló a mans d’un grup neonazi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació