Dijous, 25 d'abril de 2024
cultura

Maria Barbal presenta a Tremp la premiada novel·la «Tàndem»

L’acte, que s’ha celebrat a La Lira amb totes les mesures de seguretat, ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones

Redacció 10 d'abril de 2021 a les 15:06
Maria Barbal signant un dels seus llibres a una lectora aquest divendres | Jordi Uriach
L’escriptora pallaresa Maria Barbal ha presentat aquest divendres a Tremp Tàndemla seva darrera novel·la, reconeguda amb el 53è Premi Josep Pla 2021. L’acte ha tingut lloc a l’Espai Cultural La Lira, un emplaçament ampli que ha permès acollir un centenar de persones tot i les restriccions de la Covid-19. 


L’acte ha començat amb una breu presentació de la biografia de l’autora per part de dos amigues d’infantesa i joventut de Tremp, Montse Garcia de la Chica i Mari Carmen Grau, que han explicat diverses anècdotes de l’amistat que les uneix. 

A continuació, la periodista Meritxell Bellera, en forma de conversa literària, ha anat desgranant aspectes clau de la novel·la com l’amistat, la felicitat, la maduresa, la família o el pas del temps a partir de fragments de la novel·la llegits per Roger Uriach.

L’alcaldessa del municipi, Maria Pilar Cases, ha estat l’encarregada de cloure l’acte tot felicitant l’autora pels seus reconeixements en nom de tots els trempolins i trempolines. Cases ha agraït a Barbal la seva vinculació i estima per la ciutat, comparant la relació entre l’escriptora i Tremp amb un “tàndem” que avança en la mateixa direcció. 


Cal recordar que el passat 10 de març, Òmnium Cultural anunciava que Maria Barbal era la guanyadora del 53è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Aquest, però, no és el primer guardó que Òmnium atorga a l’escriptora pallaresa. Amb la publicació de Pedra de Tartera, la seva novel·la més reconeguda, va guanyar el premi Joaquim Ruyra.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació