Divendres, 19 d'abril de 2024
rescats

Rescaten en helicòpter dos senderistes ferits al congost de Mont-rebei

Els Bombers han efectuat a Catalunya més d’un centenar de serveis al medi natural en tota la Setmana Santa

Redacció 5 d'abril de 2021 a les 19:26
Imatge d’un dels rescats que els Bombers han efectuat aquests dies festius | Bombers
Els Bombers de la Generalitat han treballat aquests dies festius en diversos rescats a la muntanya. Aquests dies de Setmana Santa, una afluència més alta de persones realitzant activitats al medi natural ha vingut acompanyada d'un augment del número de serveis. En total, s’han atès més d’un centenar de serveis a tot Catalunya, dels quals dos al Pallars.

Van tenir lloc, en concret, el passat diumenge i es van produir tots dos al congost de Mont-rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga. El primer avís es va rebre a les 15:10h. Una persona es va trencar la cama després de patir una caiguda mentre practicava senderisme. Els Bombers van activar l’helicòpter de rescat amb efectius del Grup d’Actiacions Especials (GRAE) i sanitaris. Un cop atesa la víctima, l’aeronau la va traslladar directament a l’Hospital del Pallars de Tremp.

El segon dels rescats va tenir lloc a les 16:34h quan una persona de 55 anys va patir una lesió al genoll mentre camina pel congost, pel camí de l’ermita de Corçà. Com en el primer cas, els Bombers van activar l’helicòpter de rescat amb GRAE i sanitaris, que van accedir a la víctima i en van fer l’evacuació fins un lloc segur, on l’esperava l’ambulància.

Des de Bombers de la Generalitat es reitera, una vegada més, la necessitat de tenir prudència a l’hora de realitzar activitats al medi natural per tal d’evitar accidents que culminin en un rescat. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació