Diumenge, 28 d'abril de 2024
fotografia

La Pobla acull una exposició del fotoperiodista poblatà Josep Gómez Vidal

La mostra il·lustra la vida social, històrica, esportiva i cultural lleidatana des de la postguerra fins a l'inici de la democràcia

Redacció 3 d'abril de 2021 a les 15:49
Mostra d'una part de l'exposició | Ajuntament de la Pobla de Segur
El Molí de l'Oli de la Pobla de Segur acull fins al 2 de maig l'exposició Gómez Vidal repòrter. La mostra, inaugurada aquest divendres i organitzada per l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), recull una selecció d'imatges representatives de Josep Gómez Vidal, fotoperiodista nascut a la Pobla l'any 1921 i mort a Lleida el 2005.

Les fotografies de Gómez Vidal són considerades com una molt important font històrica, ja que il·lustren la vida social, històrica, esportiva i cultural lleidatana des de la postguerra fins a l'inici de la democràcia. La seva labor va consistir en escriure sobre el període de la història que li va tocar viure, tot i que en lloc d'utilitzar un bolígraf o una màquina d'escriure, ho va fer disparant la seva càmera.
 

Cartell publicitari de l'exposició fotogràfica Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


Les seves fotos ens retornen a aquella capital de província que molts recorden: "el bullici del carrer Major, amb la tan recordada casa de les pilotes o Lo Baratillo, la majestuositat de la Seu Vella, l'elegància de la rambla Ferran o la modernitat que comportava la Fira de Sant Miquel. A més de les fotografies de la capital del Segrià, l'exposició de la Pobla també comptarà amb una sèrie de fotografies il·lustratives de la vida dels Pallars, fetes per Gómez Vidal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació