Dimarts, 23 d'abril de 2024
fauna salvatge

​Col·loquen pedres de sal entre Rialp i Llavorsí per evitar que les cabres baixin a la carretera

És una iniciativa pionera que porten a terme els Agents Rurals i l'Ajuntament de Llavorsí per evitar l’accidentalitat a la C-13 amb aquests animals

Redacció 31 de març de 2021 a les 07:58
Un vehicle aturat a la C-13 per la presència de cabres silvestres | ACN
A la carretera C-13, entre Rialp i Llavorsí, és molt habitual trobar-se cabres silvestres a la calçada llepant la sal que tiren les màquines durant l'hivern. Les cabres han agafat aquest costum durant tot l'any i això fa que es puguin veure petits ramats de sis o set exemplars als vorals de la carretera, un perill per als conductors que, de fet, ja ha provocat alguns accidents de trànsit.
 
Per intentar solucionar aquesta problemàtica, els Agents Rurals, en col·laboració amb l'Ajuntament de Llavorsí, que s'ocupa de finançar la iniciativa pionera, han col·locat pedres de sal a llocs estratègics de la muntanya per evitar que les cabres baixin a la C-13. Aquest tram entre Rialp i Llavorsí concentra la població més important d'aquests animals, tot i que també se'n troba en altres punts de la via com el que hi ha més amunt entre Llavorsí i Esterri d’Àneu.

Aquesta pràctica es portarà a terme durant tot l’any. D’aquesta manera, es pretén que les cabres silvestres s’acostumin a trobar la sal en aquests indrets estratègics i es pugui evitar que baixin a la carretera a la recerca d'aquest aliment.

Josep Vidal, alcalde de Llavorsí, assegura que els primers dies que s'ha posat en pràctica aquesta iniciativa sembla que ja s'estan observant els resultats i les cabres ja no baixen tant a la carretera. Si finalment s'acaba comprovant l'efectivitat de la pràctica, Vidal ha dit que no descarta estendre-la per la resta de la comarca. L'alcalde ha optat per aquesta solució i no per una batuda ja que la feina que fan aquests animals de neteja dels boscos també és important, i més quan cada cop queden menys pastors, ha remarcat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació