Dimarts, 23 d'abril de 2024
discriminació laboral

L’oficina del SOC de Tremp oferirà atenció i orientació laboral específica a persones trans

El servei, impulsat per Treball, vol ajudar a combatre la discriminació que pateix el col·lectiu

Redacció 31 de març de 2021 a les 08:23
Imatge d'Àlex Fernández, una persona trans de Tarragona, a una oficina del SOC | ACN
Vuit oficines de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), entre les quals la de Tremp, oferiran un nou servei d'acompanyament, orientació i inserció laboral específic per a persones trans. El dispositiu, dissenyant pel SOC i la direcció general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, vol combatre la discriminació laboral que també pateix el col·lectiu.

El pla se centrarà en capacitar les persones trans per tal d'inserir-les al món laboral, però també en "fer conscients les empreses que incorporar-les a les seves plantilles és una font de riquesa i de diversitat", ha apuntat la directora general d'Igualtat, Mireia Mata. La presentació s'ha fet a Tarragona coincidint amb la commemoració dimecres del Dia de la Visibilitat Trans.

El nou servei comptarà a les oficines de Tarragona centre, Amposta, Lleida, Tremp, Figueres, Vic, Terrassa-Edisson i Sant Feliu de Llobregat d'una persona professional de referència que oferirà atenció a les persones trans.

Aquests professionals han rebut formació per conèixer les necessitats específiques en matèria d'ocupació d'aquest col·lectiu i facilitar-los eines, recursos i una atenció i acompanyament personalitzat. L’objectiu és garantir que les persones trans puguin exercir els seus drets a l'ocupabilitat en millors condicions i des de la no discriminació.

Les persones trans pateixen més desocupació que altres col·lectius i l'objectiu és que mantinguin el dret a "treballar dignament", segons ha apuntat la directora general d'Igualtat, Mireia Mata. Un dels aspectes en què s'incidirà és la conscienciació de les empreses. "Sabem que hi ha persones que quan inicien el seu trànsit, o quan ja l'han fet, l'empresa les engega al carrer. Per això volem acompanyar-les, sense etiquetar-les i sense fer prejudicis, en allò que necessitin", ha afegit.

El programa, segons la directora general d'Igualtat, està estretament connectat amb els 106 punts repartits arreu del país del Servei d'Atenció Integral LGTBI (SAI). S'implementarà arreu del territori, ha subratllat, per tal de garantir la diversitat arreu i "no només per Barcelona i l'àrea metropolitana". Alhora, el desenvolupament d'aquest servei compta amb la col·laboració d'entitats i persones del col·lectiu trans.

De totes maneres, les persones trans podran ser ateses per qualsevol Oficina de Treball que compti amb un dispositiu d'atenció específica amb independència del seu domicili. En paral·lel, es crearà una comunitat virtual d'aprenentatge per intercanviar experiències i assegurar un funcionament homogeni del servei, que serà voluntari i s'avaluarà periòdicament per implementar les millores que calgui.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació