16 d'abril de 2024
educació

L’Ajuntament de Vall de Cardós insta Educació a finançar l’escola bressol

El consistori assegura que és “inassolible” fer-se càrrec de la inclusió de la llar d’infants a l'escola “a causa del seu elevat cost”

Jordi Ubach Llorens 24 de març de 2021 a les 11:48
Imatge exterior de l’Escola Els Minairons de Ribera de Cardós | GSV
L'Ajuntament de Vall de Cardós ha demanat al Departament d’Educació que financi la inclusió de la llar d’infants a l’Escola Els Minairons de Ribera de Cardós. El consistori cardosenc assegura que no es pot fer càrrec de l’execució d’aquest projecte “a causa del seu elevat cost, no tant d’implementació sinó de manteniment”. Que l’escola pugui oferir el servei de llar d’infants és una reclamació d’un grup de famílies de les Valls de Cardós, que darrerament han iniciat una recollida de signatures per reclamar a l’ajuntament que l’escola bressol pugui entrar en funcionament el proper curs.


Segons l’ajuntament, les condicions que Educació planteja pel Pla pilot de primer cicle d’educació infantil a les escoles rurals “no són de col·laboració ni de suport”, sinó que exigeixen un compromís econòmic per part dels ens municipals que qualifiquen d'“inassolible”. A través d’un comunicat, asseguren que els ingressos serien “insignificants” i les despeses “molt rellevants i potencialment desfavorables” per tal de poder complir amb totes les condicions proposades pel departament i amb les pròpies necessitats dels infants.

Per l'Ajuntament de Vall de Cardós és “incomprensible” que el Departament d’Educació “digui que vol implantar el cicle inicial a les zones rurals, i que siguin els ajuntaments els que hagin d’assumir les despeses i el compliment dels requisits imposats”. Així mateix, qualifica de “poc ètic” ensenyar un “caramel econòmic” a les famílies, exposant quotes més baixes que les actuals “per a que s’hagin d’acabar queixant als ajuntaments”. Per tot això, el consistori creu que “és obligació del departament assumir el que vol implantar”. 

Tot i que l’Ajuntament de Lladorre i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós, com a integrants de la Comunitat de Municipis Cardosencs, s’han ofert per sufragar una part del cost de l’obra i el seu manteniment, per l’Ajuntament de Vall de Cardós -que és el municipi que acull l’escola- el seu suport continua sent “insuficient” per plantejar una implementació de la llar d’infants amb èxit.

Per últim, l’ajuntament assegura que ha hagut d’assumir “una despesa deficitària important corresponent al curs 2019/20” i alerta que enguany, encara en plena pandèmia, “les escoles estarien tancades si no hagués estat pels ajuntaments, que estan assumint les despeses sobrevingudes”.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació