Dijous, 25 d'abril de 2024
tren de la pobla

El servei de tren entre Balaguer i la Pobla, aturat com a mínim una setmana més

FGC instal·larà sensors als talussos més complexos de la línia que advertiran de nous moviments de la muntanya

Jordi Ubach Llorens 22 de març de 2021 a les 10:36
El tren va ser retirat divendres, per medis propis, del punt de l’esllavissada | FGC
El servei de tren entre la Pobla de Segur i Balaguer seguirà cancel·lat almenys una setmana més. Són les previsions de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que segueix treballant al punt on el passat dia 12 un dels combois es va estavellar contra unes roques que s’havien desprès de la muntanya. FGC espera aquesta setmana deixar el talús net i tenir operativa la via per poder informar, el proper dilluns, de la data de recuperació del servei una vegada s’hagi analitzat l'abast de la reparació del tren avariat.


Fonts de la companyia han explicat a Pallars Digital que l’objectiu, aquesta setmana, és deixar el talús protegit amb noves malles i monitoritzat amb uns sensors que advertiran de nous moviments de la muntanya per tal de poder evitar nous accidents. FGC ha assegurat que aquest sistema de monitorització s’aplicarà a la resta de talussos complexos de la línia, que s’equiparan amb sensors encara que disposin de sistemes de protecció. 

El passat divendres, tècnics de Ferrocarrils van iniciar les tasques d’arranjament i neteja de la via. També se segueix amb la feina d’estabilització de la cota 100 del talús i la neteja de tota la pedra caiguda. FGC calcula que en total s’han desprès uns 1.000 metres cúbics de pedra de la muntanya, una quantitat que demostra la magnitud de l’esllavissada.

Pel que fa al tren avariat, el mateix divendres els equips de manteniment i infraestructura de Ferrocarrils van poder treure’l del punt on va quedar aturat, entre Àger i Santa Linya (Noguera). El comboi va poder baixar per medis propis en direcció Lleida i ja es troba als tallers de Pla de Vilanoveta de la capital del Segrià. Mentre duren tots aquest treballs, la companyia ofereix un servei substitutori en autobús entre la Pobla de Segur i Balaguer. 

Segon accident en 14 mesos

El del dia passat dia 12 ha estat el segon accident greu que pateix el tren de la línia Lleida-la Pobla en els darrers 14 mesos. El gener de l’any passat, un dels dos combois va topar amb una altra esllavissada registrada a Àger, provocada pel temporal Glòria. Això va deixar aturat durant vuit mesos el servei de tren entre Balaguer i la Pobla de Segur.
 

Imatge del talús afectat des d'on han caigut les roques. Foto: FGC

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació