Divendres, 19 d'abril de 2024
meteorologia

L'hivern s'acomiada amb una baixada de temperatures i ruixats de neu a cotes mitjanes

La primavera començarà aquest dissabte a les 10:37 hores del matí

Redacció 19 de març de 2021 a les 08:28
Posta de sol aquest dimecres al vespre | Emili Vilamala
L'hivern astronòmic esgota les últimes hores i ho farà amb un canvi sobtat de temps: temperatures a la baixa i, fins i tot, possibles ruixats de neu a cotes mitjanes. Ara bé, en cap cas es tracta de nevades generalitzades i la situació d'inestabilitat durarà poques hores. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès un avís de risc baix de neu per sobre dels 500 metres.
 
Ahir dijous les màximes ja van quedar força frenades arreu del país –entre 2 i 6 graus més baixes que dimecres- tot i que el sol va seguir dominant. Tanmateix, al llarg de la tarda la nuvolositat va guanyar terreny i van aparèixer alguns ruixats a punts del nord-est. La cota de neu es va situar als 1.000 metres i, majoritàriament, va ser en forma de neu granulada. Aquestes precipitacions ja han provocat que per la C-28, al Port de la Bonaigua, s’hi hagi de circular amb cadenes.

Aquest divendres serà el dia de major inestabilitat. Les precipitacions es podran produir pràcticament a qualsevol punt del país, especialment al Pirineu, les comarques del nord-est, la meitat sud i punts de la Catalunya Central. Això sí, al llarg de tot el dia seran en format de ruixats i, puntualment, de tempestes. L'avís de neu del Meteocat –risc baix que s'acumulin 2 centímetres per sobre dels 500 metres- afecta les comarques d'Osona, la Selva, el Moianès, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i l'Alt Penedès.

D'aquesta manera, és possible que plogui o nevi en una població i a pocs quilòmetres no ho faci. La cota de neu inicialment se situarà als 800 metres i pot acabar als 600, puntualment per sota. Serà més probable que precipiti en forma de neu granulada o calabruix.

A partir de dissabte, coincidint amb l'inici de la primavera, el temps millorarà molt. Només s'esperen nevades febles al vessant del Pirineu mentre que a la resta del país no hi haurà precipitacions. El sol serà protagonista tot el cap de setmana i només es veurà enterbolit per núvols mitjans i alts.

92 dies de primavera

La primavera astronòmica començarà a les 10:37 hores d'aquest dissabte 20 de març. La nova estació durarà un total de 92 dies i 18 hores. D'aquesta manera, l'estiu 2021 arrencarà el 21 de juny a les 5:32 hores de la matinada. 

A continuació, la previsió completa del Servei Meteorològic de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació