Dimarts, 23 d'abril de 2024
turisme

​Les «ganes de viatjar» disparen les reserves per aquest cap de setmana i per Setmana Santa

Entre els destins més sol·licitats per als pròxims dies hi ha les cases rurals

Redacció 18 de març de 2021 a les 09:47
Una treballadora preparant una habitació per les visites dels turistes | ACN
L’obertura del confinament comarcal ha retornat l’esperança al sector turístic després d’uns mesos amb un nivell d’activitat pràcticament inexistent. “La situació que tenim no és la que necessitaríem, però és un pas endavant”, afirma el director general de Turisme, Octavi Bono, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).


Les “ganes de viatjar” del mercat català s’han traduït en un augment de les reserves, especialment a cases rurals i allotjaments ubicats a zones de l’interior de Catalunya i d'alta muntanya. Moltes d’aquestes reserves estan previstes per Setmana Santa. Per aquests dies, les places a alguns establiments del Pallars ja estan gairebé exhaurides.

Al Pallars, es preveu superar el 50% d'ocupació aquest cap de setmana. Tot i l'augment de les reserves per la fi del confinament comarcal, aquest percentatge és similar a les xifres d'un cap de setmana d'hivern abans de la pandèmia. L'anunci de flexibilització de les restriccions de mobilitat va provocar una allau de trucades per fer reserves i moltes consultes sobre les polítiques de cancel·lació. De totes maneres, bona part d'aquestes es concentren en els dies festius de la Setmana Santa, segons ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau. 

La previsió meteorològica per aquest cap de setmana, amb baixada del termòmetre i possibilitat de pluja i fins i tot neu en cotes baixes, també és un element que ha frenat les consultes a curt termini. Més enllà de l’impacte de l’obertura del confinament comarcal en aquest cap de setmana, el sector celebra la flexibilització de les restriccions de mobilitat de cara a la Setmana Santa. I és que el turisme rural o les destinacions que permeten fer activitats a l’aire lliure estan tenint una gran demanda. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació