Dissabte, 20 d'abril de 2024

L'esquiadora pallaresa Ona Rocamora deixa l'esquí d'alta competició

La jove esquiadora de Rialp ha decidit deixar els esquís per centrar-se en els seus estudis. El seu germà Pol es prepara a Pozza di Fassa (Itàlia)

Pallars Digital 17 de gener de 2014 a les 09:54
Ona Rocamora, la jove esquiadora de Rialp que formava part del Team Atomic Nacional i del Grup de Tecnificació ARC-AN de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), ha decidit deixar l'esquí d'alta competició. Ha estat, segons paraules de la mateixa esportista, una decisió dura, però que pren amb la intenció de centrar-se en els seus estudis.
 
En declaracions a aquest diari, Rocamora explica que la situació actual de l'esquí no és gens esperançadora, tenint en compte la complexa crisi que viu el país. A més, segons explica, "feia força temps que no estava motivada" i ha volgut prioritzar els seus estudis d'Enginyeria de disseny industrial davant l'esquí d'alta competició. 
 
Les seves últimes experiències dins l'alta competició han estat a l'estació suïssa de Zermatt i a la francesa d'Isola 2000, on s'han disputat enguany les dos primeres carreres de la temporada. 
 
Tot i la seva prematura retirada, l'Ona no es vol desentendre de l'esport que l'ha acompanyat des de ben petita. Actualment es troba fent el curs TD1 de tècnic esportiu d'esquí alpí per poder ser monitora. "M'agradaria guanyar-me la vida amb l'esquí. Fent de monitora podré estar els caps de setmana a casa", assegura. 
 
L'esquiadora de Rialp va anunciar la seva decisió de deixar l´esquí de competició en un comunicat a les xarxes socials. Aquesta és la reproducció íntegra del mateix:
 
"Hola amics,
 
Ja que la premsa no vol parlar per diversos motius, parlaré jo.
 
Aquesta ha estat una decisió molt dura i difícil, però hi ha un moment en tot esportista que s´ha de prendre aquesta decisió. M´agradaria donar les gràcies a tothom qui m´ha estat donant suport fins al final. Principalment a la meva família (en especial al Pol Rocamora Badia, qui ha sigut referent i bon germà durant tots aquests anys), també al CAEI. Club Aranés d´Espòrts d´Iuèrn i a ATOMIC SKIING els quals m´han tractat molt bé a totes hores. Però també els hi vull donar les gràcies al pedazo equip que he tingut, tant pels bons moments com per la competitivitat que hem tingut entre nosaltres i que és el que ens ha fet millorar el dia a dia (Mariona Boix Ferrer, Núria Pau Romeu, Júlia Bargalló i Laura Jardi Cuadrado).
 
Això segueix i aquest esport m´ha ensenyat a ser competitiva tant en la neu com a fora d´aquesta, he viatjat més que molta gent, i he estat en un ambient madur, sa, competitiu... Tot això m´ha aportat uns valors que no els tindria en un altre cas.
 
En definitiva, gràcies ESQUÍ, per ésser com ets."
 
El seu germà Pol es prepara a Itàlia
 
En Pol Rocamora (Atomic), germà de l'Ona, es troba entrenant amb l'equip masculí d'Alt Nivell de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) a l'estació italiana de Pozza di Fassa juntament amb Miquel Mateu (Fischer) i Juan Del Campo (Atomic).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor