Dissabte, 27 d'abril de 2024
Coronavirus

El Govern estudia aixecar el confinament comarcal en les properes dos setmanes

Budó obre la porta a permetre sortir de Catalunya per visitar familiars a les portes de la Setmana Santa

Sara González 10 de març de 2021 a les 07:41
Control policials a l'entrada de Ripoll | Adrià Costa
El confinament comarcal pot haver entrat en la recta final. Així ho ha assenyalat aquest dimarts la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern. Segons ha indicat Budó, aquesta restricció podria aixecar-se en les properes dos setmanes. No és un moment qualsevol, tenint en compte que la Setmana Santa d'enguany arrenca l'1 d'abril. Tot i això, la portaveu ha remarcat que ja es veurà quina és la "mobilitat permesa" en aquestes dates festives.


La decisió final, com passa en els últims mesos, la tindrà el Procicat, que decidirà en els tres pròxims dies si la setmana vinent o bé la següent es manté -o no- el confinament comarcal, pensat per contenir els desplaçaments. L'evolució de la pandèmia ha deixat de ser tan negativa com en les últimes setmanes, però les autoritats també pretenen evitar al màxim un rebrot que comporti un repunt de contagis. En tot cas, ha assegurat que tota decisió serà presa seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Al mateix temps, això sí, la consellera ha obert la porta a poder visitar familiars que visquin fora de Catalunya en cas que es decideixi aixecar el confinament comarcal. Totes les autonomies han acceptat mantenir el confinament i que no es pugui circular entre territoris, amb la qual cosa avalar aquestes sortides per visitar familiars suposarien una excepció a la norma general avalada al consell interterritorial.

La paradoxa de conviure amb turistes de fora de l'Estat

Budó ha admès que no es pot trigar gaire més en prendre decisions definitives, sobretot tenint present que, en cas d'aixecar el confinament i obrir la porta al turisme interior, les empreses han de disposar de prou marge per preparar-se i, per exemple, aixecar ERTOs. "S'ha de definir un calendari per als sectors afectats", ha assegurat.

El que sí ha apuntat el Govern com a inevitable és que les restriccions per sortir fora de Catalunya hagin de conviure amb el fet que hi hagi turistes de fora de l'Estat. "Les fronteres no estan tancades i no depèn de nosaltres", ha argumentat. Per ara, es manté el toc de queda a les 22h, així com la limitació de màxim sis persones per a trobades. També l'horari limitat de la restauració de dos quarts de vuit del matí a cinc de la tarda i la prohibició d'obrir el comerç no essencial i els centres comercials en cap de setmana. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació