Dijous, 25 d'abril de 2024
esports

Port Ainé s’omple d’acrobàcies impossibles amb el Trofeu Betula

L’estació pallaresa ha acollit aquesta competició ‘freestyle' d’esquí i snowboard

Redacció 9 de març de 2021 a les 11:21
Un participant fent una pirueta a l’aire a Port Ainé | Felipe Valladares
Ni l’amenaça permanent d’un cel encapotat ni l'ambient fred que es va viure va desdibuixar el desenvolupament d’una nova edició del Trofeu Betula FIS de freestyle d’esquí i snowboard, que va tenir lloc el passat cap de setmana a l’estació d’esquí pallaresa de Port Ainé.

Amb l’esforç organitzatiu de l’Associació Esportiva Pallars, així com de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), la competició es va poder celebrar amb èxit i seguint les mesures de seguretat establertes per la Covid-19. La prova formava part del calendari internacional, de manera que també va comptar amb participants andorrans, portuguesos i argentins.

En la jornada de dissabte, els esportistes ja van demostrar les seves habilitats en un circuit fet a mida, amb dos seccions de salt i dos de jibbing. En freestyle esquí, Maria Lucas (MAC) es va proclamar campiona ambdós dies de competició, el mateix guió firmat per Andreu Moreno (Club Esquí Solsona) en categoria masculina. 

Respecte a la modalitat de freestyle snowboard, el primer dia de competició va tenir el protagonisme de dos riders de l’equip de tecnificació de la FCEH. Andrea Seijas (CSFC) va ser la vencedora de la prova. L’endemà, Aroa Da Silva va aconseguir sumar la victòria que se li havia escapat el dia anterior. En homes, el rider català Edgar Forner (CSFC) va ser el millor dels participants el dissabte, mentre que diumenge la victòria se la va endur Francho Lasierra.
 

Un esquiador fent una acrobàcia a l’aire a Port Ainé. Foto: Felipe Valladares

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació