Dimarts, 23 d'abril de 2024
esquí

Les estacions d’esquí confien en una bona afluència per Setmana Santa abans de cloure la temporada

La campanya podria acabar registrant només un 30% o 35% d’esquiadors respecte a la de 2019-2020

Redacció 9 de març de 2021 a les 07:51
Un esquiador en una estació d’esquí del Pirineu | Patronat de Turisme
Les estacions d’esquí alpí del Pallars es mantindran obertes, si les condicions de neu acompanyen, fins a Setmana Santa, que enguany és del 28 de març al 4 d’abril. Així almenys ho espera el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, que confia poder rebre en aquest període una bona afluència d’usuaris si les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia no ho impedeixen. 

Així, complexos com Baqueira Beret i els del grup de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), entre les quals Espot i Port Ainé i la ribagorçana Boí Taüll, ja han manifestat la seva intenció de finalitzar l’activitat el dia 5 d’abril. Totes elles esperen també tenir per Setmana Santa uns resultats com a mínim similars als de Nadal.

Es tracta d’una temporada singularment atípica, marcada per les limitacions a la mobilitat geogràfica i que, segons els responsables de les estacions, pot acabar amb unes xifres d’usuaris molt baixes, concretament amb un 30% o 35% d’esquiadors respecte a la campanya anterior. En tot cas, el tram final de la temporada dependrà de l’evolució de la pandèmia.


Malgrat haver implementat totes les mesures de seguretat preceptives de cara a treballadors i clients, la situació sanitària ha fet que els complexos blancs treballessin sota mínims, excepte en períodes limitats com les vacances de Nadal i Reis. L’escassa afluència ha fet que en el cas de Baqueira Beret, que tenia previst obrir quatre àrees, com són Baqueira, Beret, Bonaigua i Baciver, avui dia només hagi obert la primera.

D’altra banda, els mals resultats econòmics d’aquesta temporada podrien condicionar també les inversions de cara a la propera en la majoria d'estacions. Ricard Font, president del Grup FGC, recorda no obstant això que, malgrat les pèrdues, es va decidir mantenir obertes les estacions del grup per ajudar l’economia local.

Actualment els complexos d’esquí alpí lleidatans tenen 107 pistes obertes amb 133 quilòmetres practicables, amb uns gruixos que van dels 35 als 135 centímetres de neu de bona qualitat. Pel que fa a l’esquí nòrdic, es mantenen obertes les estacions de Tavascan, Tuixent-la Vansa i Sant Joan de l’Erm (aquesta darrera exclusivament per a usos turístics), amb 33 quilòmetres de pistes obertes i gruixos de 15 a 130 centímetres.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació