Dijous, 25 d'abril de 2024
esllavissada

Pas alternatiu a la C-13, a Llavorsí, per una esllavissada de roques i terra

En primera instància les pedres han envaït tota la calçada, però s'han pogut retirar parcialment

Jordi Ubach Llorens 26 de febrer de 2021 a les 18:27
Així ha quedat la carretera després del despreniment de roques | Josep Vidal
Una esllavissada de roques a la carretera C-13, al terme municipal de Llavorsí, obliga els vehicles a circular amb pas alternatiu per la via. El despreniment ha tingut lloc aquest divendres al voltant de les 17:30h de la tarda al punt quilomètric 140,5, segons ha informat a Pallars Digital l’alcalde del municipi, Josep Vidal. 

En primera instància les roques han envaït tota la calçada, però s’han pogut retirar parcialment gràcies a l’ajuda d’una empresa local, que amb una màquina ha pogut netejar el carril en sentit sud. Des d’aproximadament les 18:15h es pot circular amb pas alternatiu, que quedarà regulat temporalment per semàfors. El Servei Català de Trànsit ha informat que aquest dissabte se seguirà amb la neteja de la calçada per poder avaluar i actuar en aquest punt i evitar nous despreniments.
 
La carretera C-13, especialment en aquest punt entre les poblacions de Rialp i Llavorsí, és una via molt propensa als despreniments degut a les seves característiques geològiques. Aquesta nova allau de roques s’ha produït a aproximadament un quilòmetre del punt on fa poc més d’un any se’n va produir una de més greu, que va deixar una part de la comarca del Pallars Sobirà incomunicada durant gairebé dos dies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació