Dissabte, 20 d'abril de 2024
trànsit

S’ajorna la construcció de la nova rotonda de la Font Vella de Tremp

El Departament de Territori modifica el projecte després de detectar-hi problemes d’accessibilitat

Jordi Ubach Llorens 23 de febrer de 2021 a les 11:01
Disseny del projecte modificat de la nova rotonda de Tremp | Ajuntament de Tremp
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha modificat el projecte de construcció de la nova rotonda de Tremp, situada a la zona nord de la ciutat, a la carretera C-13, al barri de la Font Vella. Ho fa pocs dies abans de la seva execució i a petició del propi ajuntament, que hi ha detectat problemes d’accessibilitat quant a l’entrada i sortida de vehicles, especialment d’aquells que accedeixen o provenen dels carrers limítrofs. 

Després de marcar sobre el terreny amb senyalització vertical una simulació del que havia de ser la futura rotonda, tècnics del departament de Territori van detectar-hi “disfuncions”, especialment pel que fa al gir i a l’accés dels vehicles a la benzinera Repsol, segons ha explicat a Pallars Digital el regidor d’Obres i Urbanisme de l’Ajuntament de Tremp, Antoni Flores.

D’aquesta manera, el Govern ha decidit modificar el projecte, uns canvis que ja ha presentat al consistori i que plantegen retocs significatius. A grans trets, ara es preveu una intersecció més elíptica, formada per dos rotondes, una situada davant la benzinera i una altra, més allargada, a l’altura de l’hostal Buenos Aires. Així mateix, es mantenen els carrils laterals d’accés als aparcaments, garatges i establiments de la zona. Per Flores, la nova rotonda és “més senzilla, més lògica i més pràctica” que l'anterior. 

El Govern va licitar les obres de construcció el passat mes de març per un import de 677.000 euros i un termini d’execució de sis mesos. La nova rotonda ha de permetre la reordenació de la confluència de la travessera amb diversos carrers per afavorir la seguretat de vehicles i vianants i la canalització del trànsit, a l’entorn del quilòmetre 87, al nord del nucli urbà. Segons ha indicat Flores, ara només caldrà modificar el projecte, que manté el pressupost inicial. Uns canvis que podrien endarrerir l’inici de les obres només unes setmanes.
 

Antiga rotonda projectada a l’entrada nord de Tremp. Foto: Territori

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació