Dimecres, 24 d'abril de 2024
hidroelèctriques

​La Diputació s'adhereix a un manifest envers el futur de les concessions hidroelèctriques a l'Estat

El ple també aprova el protocol de la institució de prevenció, detecció i actuació davant situacions d'assetjament

Redacció 19 de febrer de 2021 a les 07:54
La caiguda des del capdamunt de la presa del pantà de Sant Antoni | ACN
El ple de la Diputació de Lleida s'ha adherit al Manifest envers el futur de les concessions hidroelèctriques a l'Estat. Aquest, proposa compaginar els interessos de la generació d'energia hidroelèctrica, fent efectives les seves oportunitats i dissenyant una política d'àmbit territorial sobre els beneficis que genera aquest bé de domini públic, en relació amb els aprofitaments hidroelèctrics.

El manifest recorda que les inversions realitzades en aprofitaments hidroelèctrics durant el segle passat responen, salvant algunes particularitats, al model inversió-concessió d’aigües. A canvi de les inversions per a la construcció dels diferents salts hidroelèctrics, s'atorgava als promotors una concessió d'aigües amb una durada mínima de 75 anys, subjecta a la condició que, en finalitzar el termini, les instal·lacions revertirien en l'Estat. 

El manifest també fa una especial incidència en les energies renovables, com a baules del futur i fa referència al Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima 2021-2030. En aquest sentit, defensa la necessitat d'identificar els reptes i vectors clau per a la consecució dels objectius en matèria d'energia i clima, així com aprofitar les oportunitats de generació d'activitat econòmica, ocupació i desenvolupament industrial competitiu que pot suposar la transició energètica.

També es refereix al projecte de Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica que, entre altres propostes, aposta perquè el sistema elèctric estatal sigui 100% renovable, abans de mig segle.

Protocol de prevenció, detecció i actuació en situacions d'assetjament

D'altra banda, en la sessió d'aquest dijous la Diputació ha donat un pas més en la lluita contra l'assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual o identitat de gènere. El Ple ha aprovat per unanimitat el protocol d'actuació de la institució, que estableix el compromís de tolerància zero davant qualsevol tipus d'assetjament.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació