Dissabte, 27 d'abril de 2024
successos

Dos anys de presó per abusar sexualment de la seva fillastra de 13 anys a Sort

A l’home, de 52 anys, també se li ha imposat una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys i la prohibició d’atansar-se o comunicar-se amb la víctima durant set anys

Redacció 12 de febrer de 2021 a les 07:34
Entrada a l’Audiència de Lleida amb la Seu Vella al fons | ACN
L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó l'home de 52 anys acusat d’abusar sexualment de la seva fillastra menor d’edat a Sort. Segons ha informat el diari Segre, a l’autor també se li ha imposat una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys i la prohibició d’atansar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb la víctima durant set anys.

La Fiscalia sol·licitava quatre anys i mig de presó per l’acusat com autor d’un delicte d’abús sexual a menor de 16 anys, així com també una indemnització de 3.000 euros per a la víctima. Al judici de conformitat, celebrat dimecres, les dos parts van arribar a un acord i la pena s’ha rebaixat a dos anys. L’home, això sí, haurà d’indemnitzar econòmicament la víctima amb l’import sol·licitat pels danys causats.

Els fets van tenir lloc a la capital del Pallars Sobirà l’estiu del 2017, quan la filla de la seva parella, nascuda el desembre de 2003, i una neboda van anar a viure amb ells. Segons la versió de la Fiscalia, l’acusat, Y. J. A. S., “va entrar a l’habitació de la menor i li va realitzar diversos tocaments amb ànim sexual”.

La nena ho va explicar a un dels seus familiars, aquests ho van denunciar i finalment els Mossos d’Esquadra van detenir l’home. El cas ha estat investigat pel jutjat de Tremp. En el conjunt de la demarcació de Lleida, durant els 10 primers mesos de l’any passat els Mossos van registrar una mitjana de tres denúncies a la setmana, amb 123 casos en total.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació