Divendres, 26 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

ERC vol traslladar a la Generalitat el «republicanisme municipal»

La formació celebra a La Lira de Tremp l’últim acte de campanya a l’Alt Pirineu i Aran

Redacció 10 de febrer de 2021 a les 10:21
Antoni Flores, durant el seu discurs a La Lira | ERC
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha celebrat aquest dimarts al vespre a La Lira de Tremp el seu darrer acte de campanya a l’Alt Pirineu i Aran. Hi han participat, entre d’altres, l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, i el candidat pirinenc, Antoni Flores, que han estat acompanyats pel conseller Bernat Solé, per la diputada Núria Picas i per la cap de llista a Lleida, Marta Vilalta. L’acte també ha comptat amb la participació de Meritxell Serret des de Bèlgica.

Cases, ha donat el tret de sortida a un acte que també s’ha retransmès per internet, i ha presentat Antoni Flores, destacant la seva militància al partit des de 1992. També ha recordat que ella és la primera alcaldessa de Tremp i republicana. "De la mateixa manera que l'alcaldia ha tornat a ser republicana vuitanta-tres anys després, ara toca que la presidència de la Generalitat torni a ser d'Esquerra Republicana”, ha dit.

Solé ha recordat la feina feta pel republicanisme municipal d’ERC, així com el seu exemple pel qual avui és judicialitzat. Pel conseller, “la repressió encara a dia d'avui no s'ha aturat”, i ha assegurat que cal “interpel·lar a una part de la societat que no es va sentir seu el referèndum de l’1 d'octubre”.

Tot seguit, Antoni Flores ha demanat el vot per defensar el Pirineu “des d'una governança republicana”. Per acabar, Marta Vilalta ha tancat l'acte parlant de “com el partit tira el país endavant, sense retrets, sense excuses, sent útils per a la ciutadania, amb polítiques feministes i socials per fer una societat més justa”, segons ha proclamat. 

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. A ERC, el tinent d'alcalde de Tremp i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Antoni Flores, anirà de número 4 a la circumscripció de Lleida. Com a suplents, també formen part de la llista Maleni Barbero, Roger Palacín i Anna Ollé.

Antoni Flores és, de fet, un dels candidats pallaresos que té més opcions d'obtenir una acta de diputat al Parlament, tenint en compte els resultats de les eleccions del 2017 a Lleida i en funció també de les enquestes de les últimes setmanes. El trempolí en tindria prou per entrar al Parlament si el seu partit repeteix els resultats aconseguits a Lleida el 2017.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació