Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Salut torna a prorrogar la intervenció de la residència Fundació Fiella de Tremp

La residència de Sort suma un nou positiu entre els residents i ja són 12 les persones amb Covid-19 al centre

Jordi Ubach Llorens 5 de febrer de 2021 a les 11:56
Imatge de la façana principal de la residència Fundació Fiella | Jordi Ubach
El Departament de Salut ha acordat prorrogar per tercer cop la intervenció de la residència Fundació Fiella de Tremp per tal de garantir-ne "una correcta gestió". Fonts de la conselleria han confirmat a Pallars Digital que la decisió s'ha pres malgrat que el centre és verd i no compta amb casos positius de Covid-19 des del 24 de desembre.

Fa un mes Salut ja va allargar la intervenció almenys 15 dies més i va traspassar la gestió a Sant Joan de Déu–Terres de Lleida, fins llavors a mans de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). En aquell moment, Salut al·legava fer-ho per “millorar aspectes de funcionament, organització i gestió”, un cop superada l’emergència sanitària. Fa dos setmanes es va anunciar una nova pròrroga i, aquest divendres, la tercera.

El brot que hi va haver a finals d'any va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i va causar la mort de 61 usuaris. Salut va intervenir la residència de Tremp, propietat de Fundació Sant Hospital de Tremp-Fundació Fiella, el dia 26 de novembre de 2020, a causa de la situació generada pel brot de Covid-19. Cal recordar que la Fiscalia investiga el geriàtric per presumpte homicidi imprudent.

Un nou positiu a la residència de Sort

Pel que fa al brot de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort, aquest divendres s’ha notificat un nou positiu entre els usuaris, segons ha comunicat el Departament de Salut. Així, en aquests moments la residència té nou usuaris positius d’un total de 27 i tres treballadors d’un total de 35. En total, el brot suma 12 casos.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació