Dissabte, 20 d'abril de 2024
carnaval

Tremp prepara un carnaval atípic però farcit d’activitats segures

La Comissió de Festes ha volgut mantenir les tradicions incentivant a la vegada el consum al comerç local i proposant accions per a totes les edats

Redacció 4 de febrer de 2021 a les 08:10
Aquest any, degut a la pandèmia, no s’ha pogut organitzar la rua de carrosses i comparses | Ajuntament
La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Tremp i la Comissió de Festes han volgut oferir propostes engrescadores i segures als trempolins davant la imminent arribada del Carnaval. Malgrat la pandèmia segueix condicionant la vida cultural i festiva de la ciutat, s’ha pogut confeccionar un programa d’actes divers i segur. El divendres 12 de febrer tindrà lloc a La Lira el primer acte, un concert dels grups trempolins Fugint del Silenci i 3 Tails a partir de les 19h, adreçat als més joves.

El dissabte dia 13, els més menuts podran desfilar amb les seves disfresses a la festa organitzada per La Casa del Sol Naixent al pati de l’Escola Valldeflors. I a més, durant tot el cap de setmana hi haurà instal·lat un mural provisional encarregat a dos artistes locals per a l’ocasió, Gustavo Tulande i Roger Bosque, a la nova placeta que s’ha creat al carrer de Forn. La idea és que els trempolins l’utilitzin de fons per a fer-se fotos amb les disfresses i participar a un concurs d’Instagram on poden guanyar vals per a comprar al comerç local de fins a 100 euros. El mural acabarà sent una realitat a la placeta i permetrà, d’una banda millorar una zona degradada del barri antic i d’una altra, deixar un record d’aquest Carnaval tan atípic.

Així mateix, la Comissió de Festes ha organitzat un concurs de disfresses per a comerços trempolins, amb la idea de dinamitzar la festa i donar suport als empresaris de la ciutat que estan passant dificultats a causa de la pandèmia. A més, dilluns a les 18h es farà públic el pregó de la Reina del Carnaval de Tremp, que amb la seva ironia i bon humor farà un repàs a la situació política i social de Tremp i del món.

Per acabar, el dimarts, i tot i les restriccions, no s’ha volgut deixar enrere la tradicional Escudellada popular que se celebra des de fa més de 30 anys. Aquest 2021, qui vulgui podrà comprar un tiquet de 5 euros que li donarà dret a tenir el plat commemoratiu de l’any i recollir una ració d’escudella en algun dels set restaurants que s’han sumat a la iniciativa de l’ajuntament.
 
El mateix dimarts per la tarda els més menuts podran gaudir de l’espectacle Hats del lleidatà Jam a La Lira, organitzat per Xarxa Tremp. Així doncs, tot i les restriccions, Tremp viurà un Carnaval divers, alternatiu i segur.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació