Dissabte, 20 d'abril de 2024
ple

L’Ajuntament de Tremp aprova un pressupost de 5,7 milions d’euros per al 2021

Durant la sessió plenària, la regidora d’ERC, Laura Soriano, ha presentat la seva renúncia per motius personals

Jordi Ubach Llorens 2 de febrer de 2021 a les 11:29

L’Ajuntament de Tremp ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern, format per ERC i Junts per Tremp, el pressupost municipal per al 2021, que ascendeix als 5.715.977,98 euros, uns 21.000 euros menys que l’any passat. El regidor de Serveis, Obres i Urbanisme, Antoni Flores, ha detallat els comptes, dels que ha destacat el projecte de desenvolupament del Pla de Foment de Turisme, que preveu una partida d’inversions de 122.867,84 euros, per a la senyalització i la millora dels sistemes de comunicació amb la ciutadania.

Flores també ha posat en valor el projecte de creació de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, que representa increments en la despesa d’obres, tecnologia i administració. Segons l’equip de govern, el pressupost també rep les conseqüències de la pandèmia, amb una previsió de menys ingressos en determinats serveis no essencials com Cultura o Esports, que de retruc veuran també disminuïdes les seves partides de despeses. 

La cap de l’oposició, Sílvia Romero, ha mostrat la “decepció” del seu grup municipal, Compromís per Tremp, el qual ha votat en contra dels comptes. La socialista ha lamentat que, malgrat la urgència de la pandèmia, el pressupost no s’hagi modificat. “No és un pressupost per a les persones, sinó per l’ajuntament i el seu funcionament”, ha afegit. Romero ha lamentat que el capítol d’ingressos “només suposi un 4%” dels comptes.

Renúncia de la regidora Laura Soriano

Al final del ple, la regidora de Comunicació, Educació i Joventut, Laura Soriano (ERC), ha anunciat la seva imminent renúncia com a regidora, que es farà efectiva el divendres, un cop s’hagi produït la Junta de Govern Local, de la qual en forma part. Després de sis anys de dedicació en dos legislatures, l'encara regidora ha repassat, molt emocionada, la seva trajectòria al consistori i ha assegurat que ha estat “un plaer” treballar per Tremp. Soriano ha deixat clar que renuncia “per motius personals, i no de salut”. Serà el mateix divendres quan es farà públic la persona que la substituirà.

El ple també ha servit per aprovar una moció per al desplegament de l’administració de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, acordada pels tres grups municipals. La moció insta el Govern de la Generalitat a desplegar els serveis territorials de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, per tal d’assolir una administració més propera al ciutadà, més eficient i en el marc de la divisió territorial pròpia.

Per últim, en l’apartat d’informes, l’alcaldessa Maria Pilar Cases ha volgut destacar les actuacions que es van dur a terme al municipi el passat mes de gener per fer front a la nevada i les tasques que s’estan portant a terme posteriorment, que consisteixen en arranjar els desperfectes que el temporal va provocar. Cases ha posat de manifest que el municipi de Tremp abraça un gran territori i que, en situacions extremes, es fa palesa “la difícil tasca” de mantenir en bon estat els camins i carrers de tots els nuclis del municipi.  

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació