Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

Dos nous positius entre els treballadors eleven a 11 els contagis a la residència de Sort

Entre els residents hi ha vuit positius d’un total de 27 i entre els treballadors hi ha actualment tres persones contagiades

Jordi Ubach Llorens 1 de febrer de 2021 a les 07:48
Pla general de la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort | ACN
El brot de coronavirus de la residència de gent gran Àngel Serafí Casanovas afecta 11 persones, vuit residents i tres treballadors. Són dos persones més que el primer balanç, segons les dades del Departament de Salut, que reporten dos nous contagis entre el personal del centre. Així, entre els residents hi ha vuit positius d’un total de 27 i entre els treballadors hi ha actualment tres contagis de 35. La residència es continua considerant “vermella”.


El brot, que va sortir a la llum el passat dimarts, es va detectar el dissabte 23 de gener amb vuit usuaris del centre afectats. La conselleria va informar que dos dels residents contagiats no estaven vacunats, cinc havien rebut la segona dosi de la vacuna tres dies abans de la detecció del brot i un també estava vacunat, però en aquest cas de la primera dosi. Salut aclareix que no és fins al cap d’un període d'entre 7 i 14 dies de la seva injecció que la segona dosi no genera immunitat. 

Segons el metge de la residència i director de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) del Pallars Sobirà, Miquel Bretcha, el fet que sis dels residents positius hagin rebut alguna de les dos dosis de la vacuna “els pot beneficiar”. Segons el metge, és compatible estar vacunat i tenir restes de virus al cos i, per tant, donar positiu. “El test ràpid i el PCR busquen el virus, mentre que la vacuna i la serologia en sang el que fan és generar anticossos perquè el cos es pugui defensar”. 

Aquest és el segon brot que afecta al geriàtric de la capital del Pallars Sobirà. El primer es va detectar el passat mes de novembre, va acabar afectant 26 residents i també va provocar la mort d’un d’ells. Cap dels vuit positius actuals es va contagiar en el primer brot.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació