Dimarts, 23 d'abril de 2024
Eleccions 14-F

El PDECat es compromet a aportar «propostes i solucions» per al Pirineu

El candidat per Lleida, Marc Solsona, defensa l’asimetria del país en un acte a l’estació de Port Ainé

Redacció 28 de gener de 2021 a les 10:19
Marc Solsona, durant el seu discurs aquest dimecres a Port Ainé | PDECat
El Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) de les Terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran ha presentat aquest dimecres en un acte a l’estació d’esquí de Port Ainé la seva candidatura de cara a les eleccions al Parlament del 14 de febrer. Marc Solsona, portaveu del PDECat i número 1 de la llista per Lleida, ha dit en la seva intervenció que, amb la presentació al Pallars Sobirà, la formació fa palès el seu compromís amb el territori per aportar “solucions, acompanyament i propostes” des d'una posició de “representants del territori”.

Solsona ha criticat Ramon Tremosa, dient que "nosaltres no som turistes de cotxe oficial que pugem a la muntanya a dir ocurrències de dies blancs”, en referència a la proposta que el conseller d’Empresa va realitzar fa una setmana. El candidat ha explicat que les mesures aplicades durant la pandèmia “no han ajudat a que el país sigui millor”, sinó que han contribuït a dividir-lo amb "solucions arbitràries que fan que tots ens mirem de reüll".

Unes mesures, segons Solsona, que al Pirineu han suposat "una autèntica sagnia econòmica". Tot plegat, assegura, perquè s'ha ignorat que "el país és asimètric, que hi ha diferents realitats", motiu pel qual ha remarcat que, "o som conscients de que som diferents, o mai no serem capaços de competir en igualtat de condicions". 

Quant a l'independentisme, el cap de llista per Lleida ha dit que "tots en som, però de vegades a l'independentisme li falta sentit d'estat, i aquest sentit d'estat s'adquireix coneixent el territori, la seva diversitat i la seva gent". És per això que ha defensat un doble compromís, "amb la llibertat del país i amb el dia a dia de la gent, perquè el país, per ser lliure, ha d'estar fort econòmicament".

Marc Solsona ha posat com a exemple la situació de les estacions d’esquí del Pirineu, que no estan tancades però “es prohibeix accedir-hi”, amb la qual cosa tampoc, ha dit, no poden reclamar ajuts. És per això que el candidat del PDECat per Lleida ha demanat que "deixin de fer aquest turisme de cotxe oficial per realment aportar solucions, perquè estem cada vegada més al límit”, segons ha assenyalat.

Representació pallaresa en set partits

Les llistes electorals per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. Al PDECat, l’alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret, ocupa la 12a posició. Com a suplents, formen part de la llista l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i el president de la Junta Rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Joan Ordi.



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació