Dissabte, 20 d'abril de 2024
os bru

​La Comissió Europea considera «almenys necessària» la substitució de tres ossos morts al Pirineu

Ho afirma en resposta a la petició d'entitats animalistes d'intervenció davant les autoritats franceses i espanyoles

Redacció 27 de gener de 2021 a les 07:54
L’os Cachou és un dels tres ossos que ha mort en els últims mesos al Pirineu | Agents Rurals
La Comissió Europea (CE) ha indicat a les autoritats franceses que la substitució dels tres ossos morts al Pirineu en els darrers mesos "sembla almenys necessària", tenint en compte l'estat de conservació "desfavorable" de l'os a França, de les recomanacions formulades en l'informe científic del Museu Nacional d'Història Natural de França sobre les reintroduccions i de les disposicions del pla d'acció de l'os bru 2018-2028.


El cap d'Unitat de la Direcció General de Medi Ambient de la CE, Nicola Notaro, ho ha explicat així per carta a les entitats animalistes que havien reclamat per la mateixa via que l'administració europea intervingués en l'afer davant les autoritats franceses i espanyoles. Demanaven canvis en la gestió de l’os després de la mort de Sarousse, Cachou i un altre plantígrad a l'Arieja.

L'entitat Ipcena, una de les que signaven la carta en què es reclamava la intervenció de la CE, ha considerat "molt positiva" la resposta, i ha anunciat que al costat de la plataforma d'entitats dels dos vessants dels Pirineus treballarà per la "restitució total" dels tres ossos morts als Pirineus, provocades, segons asseguren, "per accions de desídia humana".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació