Dijous, 25 d'abril de 2024
emprenedoria

«Senterada Comestible» i «Boumort Indòmit», entre els projectes seleccionats al «Matchfunding Arrela't»

S’anuncien els sis projectes seleccionats en aquesta campanya que impulsa nous projectes amb un retorn social a l’Alt Pirineu

Redacció 25 de gener de 2021 a les 10:54
Gent plantant al jardí comestible de Senterada | ACN
Ja s’han anunciat els sis projectes seleccionats a la primera edició del Matchfunding Arrela't Alt Pirineu i Aran. La iniciativa, promoguda pels consells comarcals i les oficines joves de l'Alt Pirineu i Aran, consisteix en una campanya de micromecenatge per tal d’impulsar nous projectes amb un retorn social al territori

Els sis projectes, un per cada una de les sis comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, han estat preseleccionats per un jurat independent i gaudiran d'un doble finançament. Per una banda, l'import recaptat en la campanya de mecenatge i per l'altra l'aportació de les administracions, que es comprometen a igualar, amb un fons públic de fins a 24.000 euros, les aportacions de la ciutadania.

A la convocatòria s’hi han presentat un total de 29 candidatures, tres de l’Alt Urgell, quatre de l’Alta Ribagorça, nou de la Cerdanya, cinc del Pallars Jussà, cinc del Pallars Sobirà i tres de la Val d’Aran. De totes elles, vuit han estat descartades per no complir algun dels requisits de les bases. Les sis candidatures seleccionades són Donem vida al bosc a l’Alt Urgell; Maduixes Siscarri a l’Alta Ribagorça; l’espai rural La Trumferia de Cerdanya en aquesta comarca; Senterada Comestible, un jardí d’aliments comunitari al Pallars Jussà; Boumort Indòmit, recuperació de camins que són històries de vida al Pallars Sobirà; i Ecocentro Bioleta a la Val d’Aran.

Senterada Comestible, un jardí d’aliments comunitari és un projecte d’agroecologia i sobirania alimentària que pretén el desenvolupament local mitjançant la recuperació de les varietats agrícoles i ornamentals tradicionals i la reutilització de les plantes silvestres comestibles. Boumort Indòmit, recuperació de camins que són històries de vida és un projecte per recuperar un camí a Boumort, un petit paradís fora dels circuits turístics convencionals a través del qual es vol conèixer el territori i implicar a la població per col·laborar en la recuperació de l’antic camí entre Cuberes i Taús.

Els impulsors dels projectes seleccionats treballaran juntament amb l’equip tècnic de suport del projecte en la preparació de les respectives campanyes de micromecenatge. En aquesta línia, els impulsors rebran una assessoria online especialitzada per adequar i optimitzar els projectes a la campanya de crowdfunding i maximitzar els seus objectius. La campanya de micromecenatge, que es durà a terme a través de la plataforma Goteo.org, està previst que s’iniciï el 2 de març.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació