Divendres, 19 d'abril de 2024
VÍDEO: estació de la pobla

L'Ajuntament de la Pobla finalitza les actuacions de millora a l'entorn de l'estació de tren

S'ha urbanitzat la zona compresa entre l'andana i l'avinguda de l'Estació, amb la inclusió d'un aparcament per a facilitar l’intercanvi modal amb capacitat per 18 cotxes

Redacció 20 de gener de 2021 a les 16:14

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i l’alcalde de La Pobla de Segur, Marc Baró, han visitat aquest matí l’estació de ferrocarrils de la Pobla de Segur i han pogut veure les diferents actuacions que el consistori ha realitzat per millorar l’entorn de l'edifici i potenciar-lo com un punt neuràlgic de la mobilitat al municipi, fomentant l’ús del tren i posant en valor la seva importància en la configuració de les comunicacions del territori.

Les principals actuacions que l’ajuntament ha realitzat han estat la urbanització de la zona compresa entre l’andana i l’avinguda de l’Estació, i la disposició d’un nou aparcament per a vehicles al costat de l’estació, una actuació que facilitarà l’intercanvi modal en els desplaçaments dels veïns de la Pobla i contribuirà a minimitzar la dependència del vehicle privat a la zona, amb capacitat per 18 cotxes.

D’altra banda, també s’ha creat un nou espai divulgatiu i expositiu, anomenat El Moll de la Pobla, per posar en valor el patrimoni històric ferroviari de la línia del ferrocarril de Lleida a la Pobla de Segur i la seva importància en el desenvolupament de les comarques pirinenques. Amb aquest objectiu, s’han restaurat i col·locat en un lloc accessible tres peces històriques que ja es trobaven a l’estació: dues grues i una aiguada (grua d’aigua).

Totes aquestes actuacions, que han tingut un cost d’uns 100.000 euros i s’han finançat a través d’una subvenció del Pla de Foment del Turisme, s’han pogut fer gràcies a l’acord entre les dos institucions i a la cessió per part d’FGC a l'ajuntament de prop de 1.700 m2 de terreny de l’entorn de l’estació que no és necessari per a l’explotació ferroviària: la part de l’antic hangar de l’estació, concretament 69 m2, i els terrenys adjacents, al voltant de 1.600 m2. L’ajuntament i FGC treballaran conjuntament perquè en aquests espais s’hi desenvolupin activitats de promoció cultural, de l’esport i del turisme en benefici del municipi.

L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha destacat que l'objectiu d'aquesta actuació és convertir tot l'espai en la "porta d'arribada d'un turisme sostenible que puja a la Pobla amb tren, i condicionar l'entorn en consonància amb la estació per donar valor a una zona que presentava una imatge molt degradada".
 
Per la seva part, el president d’FGC, Ricard Font, ha apuntat que amb la millora de l’entorn de l’estació s'ha aconseguit, d’una banda, “contribuir al desenvolupament turístic, econòmic i cultural” del territori i, per l'altra, “posar en valor el patrimoni ferroviari” a través d’accions com l’espai d'El Moll de la Pobla.

El tercer comboi, a l'estiu

El president d'FGC ha recordat que aquest estiu la línia de tren Lleida-la Pobla ja podrà comptar amb un tercer comboi. Aquest nou tren ha de permetre disposar de material de reserva o de reforç per fer front a avaries -com la que hi ha hagut aquest mateix matí- o a diferents eventualitats conseqüència de les revisions dels altres dos combois. D'aquesta manera, es garantirà que el servei no quedi interromput. El nou comboi també ha de permetre doblar el servei en moments puntuals de màxima demanda.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació