Dissabte, 20 d'abril de 2024
eleccions

Setze pallaresos formen part de les llistes per les eleccions al Parlament

Consulta les llistes provisionals de tots els partits i candidats que s’han presentat als comicis més incerts

Redacció 14 de gener de 2021 a les 10:34
El Parlament, pràcticament buit en un ple durant la pandèmia | Parlament
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat les llistes que es presenten a les eleccions al Parlament del 14 de febrer amb els noms de tots els seus candidats. Amb tot, les candidatures encara no són definitives perquè falta la confirmació de la Junta Electoral. Si alguns partits tenen problemes amb els avals o problemes de forma quedaran fora d'unes eleccions que encara no se sap amb certesa quan se celebraran.

A part dels principals grups parlamentaris, el document provisional compta amb el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) de Marta Pascal, Primàries i els ultres del Front Nacional de Catalunya (FNC), que asseguren haver presentat els avals. En total hi ha 83 llistes -una vintena per demarcació-, una xifra molt superior respecte a les eleccions del 2017, quan se'n van presentar 50.

Representació pallaresa en set partits

Les llistes compten amb nombrosa representació pallaresa. Són 16 candidats, repartits en set partits. Els que ocupen una posició més alta són Sílvia Romero, regidora de Compromís per Tremp, i Clara Barbal, amb un tercer lloc a les llistes del PSC i la CUP-G respectivament. El següent representant pallarès amb millor numeració és Antoni Flores, tinent d'alcalde de Tremp i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, que anirà de número 4 per ERC a la circumscripció de Lleida. Jeannine Abella i Imma Gallardo, cap de llista a Sort, figuren a la llista de Junts per Catalunya amb els números 6 i 8, per aquest ordre. En Comú Podem compta amb Meritxell Teruel al número 6, mentre que al PP s’hi troba la trempolina Ana Cava al 7è lloc, Per últim, al PDECat l’alcalde de Sarroca de Bellera, Josep Ramon Lloret, ocuparà la 12a posició. 

De tots ells, els que més opcions tenen d'obtenir una acta de diputat al Parlament -tenint en compte els resultats de les eleccions del 2017 a Lleida i en funció també de les enquestes de les últimes setmanes- son Antoni Flores (ERC), Jeannine Abella (JxCat) i Sílvia Romero (PSC). Flores i Abella en tindrien prou si els seus respectius partits repeteixen els resultats aconseguits a Lleida el 2017. Romero, en canvi, necessita que el PSC obtingui dos diputats més a la circumscripció de Lleida per entrar al Parlament, una opció que tampoc sembla descartable atenent a les travesses.

A banda d’aquests set candidats, vuit pallaresos més formaran part de les llistes com a suplents. Son Quim Delgado per Junts per Catalunya, Xavier Ribera pel PSC, Gerard Sabarich i Joan Ordi pel PDECat, Maleni Barbero, Roger Palacín i Anna Ollé per ERC, i Pere Bàscones per la CUP. A continuació pots consultar els candidats de cada llista a cadascuna de les quatre demarcacions catalanes.

 Barcelona: PSC, ERC, JxCat, PDECat, CUP-G, PACMA, PP, Cs, En Comú Podem, Primàries, PNC, Escons en Blanc (EB), Vox, FNC, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC), Volt Europa, Izquierda en Positivo, Unidos por la Democracia + Jubilados, Partido Familia i Vida, Per un Món Més Just, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Recortes Cero.

Aquí pots consultar tots els candidats de cada llista:

Llistes provisionals a Barcelona by naciodigital on Scribd



 Tarragona: ERC, JxCat, PSC, Cup-G, PDECat, PP, Cs, Vox, En Comú Podem, PNC, Primàries, FNC, Som Terres de l'Ebre, EB, PACMA, Unidos por la Democracia + Jubilados, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Moviment Corrent Roig, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Per Un Món Més Just, Recortes Cero.

Aquí pots consultar tots els candidats de cada llista:

Llistes de Tarragona per a les eleccions del 14-F by naciodigital on Scribd



 Girona: ERC, JxCat, PSC, Cup-G, PDECat, PP, Cs, Vox, En Comú Podem, PNC, Primàries, FNC, Izquierda en Positivo, Unión Europea de Pensionistas, Alianza por el Comercio y la Vivienda, PACMA, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Per Un Món Més Just, Recortes Cero.

Aquí pots consultar tots els candidats de cada llista:

Llistes electorals del 14-F a Girona by naciodigital on Scribd



 Lleida: JxCat, ERC, PSC, CUP-G, PP, Cs, PDECat, En Comú Podem, Vox, PNC, Primàries, FNC, EB, Recortes 0, Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya, Izquierda en Positivo, Suport Civil Català, Per Un Món Més Just, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Lleida en Marxa, 
 
Aquí pots consultar tots els candidats de cada llista:

​​​​Llistes del 14-F a Lleida by naciodigital on Scribd



Altres notícies que et poden interessar





 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació