Dissabte, 20 d'abril de 2024
TEMPORAL

El temporal Filomena deixa el Pallars emblanquinat i problemes en el trànsit

En alguns punts com la ciutat de Tremp s’han arribat a acumular fins a 31 centímetres de neu en tot el cap de setmana

Redacció 9 de gener de 2021 a les 16:29
La rambla Doctor Pearson de Tremp, completament nevada aquest dissabte | Jordi Ubach
Neu, neu i més neu. El temporal Filomena ha arribat a Catalunya i, tal com avançàvem ahir, el Pallars no n'ha estat una excepció, deixant bona part del territori emblanquinat per neu. La borrasca s'ha estès des del sud cap al nord, deixant neu a costes molt baixes a Terres de l'Ebre, Tarragona, Lleida, el Ripollès i la Selva, així com altres punts de la Catalunya central. A Barcelona i altres zones del litoral no han tingut tanta sort per l'efecte termoregulador del mar i la neu s'ha quedat atrapada a cotes molt més altes, de 400 i fins i tot 600 metres.

Al Pallars, on ha nevat més ha estat al vessant sud i en cotes baixes, en aquells indrets on no és tan habitual que hi nevi. Així, poblacions com Tremp, Isona o la Pobla de Segur han quedat ben blancs, amb gruixos de neu que han superat els 15 centímetres, per exemple, a la capital del Pallars Jussà.

Protecció Civil ha activat l'alerta de Neucat i Ventcat i durant tot el dia hi ha hagut problemes en el trànsit, que persisteixen en alguns casos i que es poden consultar a l'instant a través d'aquest enllaç. Mentrestant, continua activada la restricció que afecta els vehicles pesants de més de 7,5 tones, que no podran circular per la xarxa viària fins a les sis del matí del dilluns. Interior, a més, ha demanat a la ciutadania que no es desplaci si no és estrictament necessari.


La previsió és que el temporal continuï al llarg de tot el dissabte i que a partir del migdia la nevada tendeixi a pujar de cota. Així i tot, al final del dia s'espera que les precipitacions puguin ser molt abundants a comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. El vent pot arribar a 80 quilòmetres/hora arribar a puntes de 90 quilòmetres/hora a zones de la costa, i per tant hi haurà un fort temporal de mar. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activats avisos per neu, vent i onatge Protecció Civil té activades les alertes del pla Neucat, Ventcat i Inuncat.

Durant tot el cap de setmana, la neu ha deixat imatges de postal que els pallaresos i pallareses no han volgut desaprofitar per immortalitzar i compartir a les xarxes socials. Els més petits han estat els que més han gaudit de la neu. Les imatges de les famílies jugant i les estampes dels pobles del Pallars sota una sòlida capa de neu s'han anat succeint al llarg dels dos dies. A continuació en fem un recull.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació