Dissabte, 20 d'abril de 2024
meteorologia

Alerta per nevades en cotes baixes aquest dilluns

La neu pot ser abundant al Pallars i podrà caure per sobre dels 500 metres

Redacció 27 de desembre de 2020 a les 19:14
Neu el dia de Nadal a Esterri d'Àneu | Ramon Baylina
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís davant la possibilitat de nevades aquest dilluns a Catalunya en cotes de només 500 metres. La neu pot ser abundant al Pirineu Occidental, a les comarques de la Val d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i l'Alt Urgell, però també a les comarques de la Cerdanya i el Solsonès, i aparèixer en punts de la Noguera i la Catalunya Central.

Protecció Civil també ha posat aquest matí en prealerta el pla Neucat per la previsió de nevades a partir d’aquesta matinada i dilluns a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, Ripollès, comarques de Lleida i centre de Catalunya. La cota de neu se situarà al voltant dels 400 metres durant la matinada, i a partir de migdia pujarà progressivament fins a situar-se entorn dels 600 metres.

En paral·lel, el vent continuarà fort –amb ratxes de fins a 80 km/h- però menys que en les últimes 48 hores i girarà a ponent al llarg de la jornada. Les nevades s'emmarquen en una predicció general de molt fred per tot el territori durant totes les festes nadalenques. En alguns punts de Catalunya, aquest cap de setmana també s'han produït fortes ventades. 


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació