Dissabte, 27 d'abril de 2024
energia solar

Nova acció reivindicativa de «Salvem lo Pallars» a Isona

La plataforma demana “un posicionament real de tot el conjunt polític” a nivell comarcal, amb actuacions concretes que frenin una “destrossa territorial”

Redacció 14 de desembre de 2020 a les 11:13
Acció reivindicativa davant l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà | Salvem lo Pallars
Arrel de l'entrada a tràmit de noves propostes per instal·lar plaques fotovoltaiques al Pallars Jussà, la plataforma Salvem lo Pallars continua protagonitzant accions reivindicatives, com les que va protagonitzar fa unes setmanes a Tremp i Isona. Aquest cop s’ha repetit una acció de protesta simulant un parc fotovoltaic davant l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà, esperant així fer arribar amb més contundència el “malestar social” que consideren que està generant aquest tema.

Amb aquesta instal·lació artística, Salvem lo Pallars vol posar en relleu tots els valors i recursos del territori que es veuran afectats per projectes d'aquesta magnitud, fent així, “una comarca més vulnerable”. Constaten que és necessari fer una transició energètica ordenada i sostenible, “no afavorint l'especulació i enriquiment d'uns quants en detriment de molts” i sense escoltar “la veu del poble” que demana “límits” a macroprojectes com aquest. 

Per aquest motiu, la plataforma interpel·la a l’ajuntament isonenc, que consideren que mostra “conformitat i predisposició” vers aquest megaprojecte. Un ajuntament, asseguren, que “no ha fet cap pas endavant per facilitar una consulta popular” després que s'hagin presentat dos peticions veïnals reclamant el dret a ser escoltats. Salvem lo Pallars demana “un posicionament real de tot el conjunt polític” a nivell comarcal, amb actuacions concretes que frenin el que qualifiquen de “destrossa territorial”.

Salvem lo Pallars ha anunciat que preveu noves actuacions, com per exemple, traslladar la reivindicació al carrer davant el “silenci” que afirmen estan demostrant les diferents administracions. Per últim, demanen a totes les persones del territori que recolzen la causa que s'adhereixin al manifest de la plataforma, que fins la data ja ha recollit més de 1.700 signatures de particulars i entitats de renom.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació